Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

13 Χρόνια Αρχιεπισκοπικής Ευλογίας


Του Δημήτρη Ιωάννου-Οικονομολόγοu-Αναλογιστή

 «Ένας πραγματικός ηγέτης πάντα κρύβει για  έκπληξη έναν άσο στο μανίκι του,κάτι που κανείς δεν περιμένει  και που ενθουσιάζει το ακροατήριο του»  ( Σαρλ ντε Γκολ)

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 13 χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Β΄. Ενός Αρχιεπισκόπου που έχει χαρακτηριστεί για την σιωπή των λόγων και  την ύπαρξη έργων. Θεωρώ βέβαια  ότι ο χαρακτηρισμός  αυτός τον αδικεί, γιατί είναι  ελλιπής.

 Δεν είναι ο σιωπηλός , αλλά ο συνετός.  Είναι ο πάντα σκεπτικός, ποτέ επιπόλαιος.

Είναι πολύ προσεχτικός, παρατηρητικός  και ερευνητής της ψυχής του κάθε ανθρώπου.

Είναι  πάντα συγχωρητικός σε βαθμό εκμετάλλευσης από τους  κακώς κείμενα πράτtοντες. Αντιδρά σπάνια και μόνο όταν θίγεται η Εκκλησία και όχι όταν κατακρίνεται το πρόσωπο του από τους επιδέξιους δελφίνους .

 Είναι  μακρόθυμος  και σπάνια δηλώνει τις πολλές  περγαμηνές του.

Είναι ο μοναδικός Αρχιεπίσκοπος  από το 1945 και μετά, που του έτυχε να έχει το πηδάλιο της Εκκλησίας εν μέσω  πολέμου. Ο Θεός τον κλήρωσε να βγάλει την Εκκλησία αλώβητη από αυτήν την τρικυμία, από αυτόν τον ανελέητο διωγμό.

Ή ανοιχτές εκκλησίες με δογματική μεταβολή της Αγίας Κοινωνίας ή κλειστές  με δυνατή ορθόδοξη ακέραια παράδοση και δόγμα μέχρι να έρθει  η ειρήνη. Αυτό είναι το δίλλημα που έχει  να αντιμετωπίσει η Ορθόδοξος Εκκλησία.

Και  Δόξα τω Θεώ που στη σημερινή Σύνοδο, προεδρεύει ο  Αρχιεπίσκοπος κ.κ.Ιερώνυμος Β΄ και δε ακολουθήσαμε την  Αμερική και τη Ρουμανία με τις  αλλοιώσεις στα μυστήρια της Εκκλησίας.

Ας ενωθούμε ως χριστιανοί κάτω  από αυτήν την αλήθεια  .Ας σταματήσουμε να κρίνουμε από χαμηλές καρέκλες  τι  θα κάναμε εμείς καλύτερα. Ας αναλογιστούμε  σκεφτήκαμε ποτέ να κάνουμε προσευχή για τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει το ορθό στα τόσα βέλη που δέχεται κάθε μέρα ο θρόνος του;

Ας κλίνουμε  το βλέμμα προς το Θεό και να προσευχηθούμε  σε Αυτόν να φωτίζει  τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο  μας  Ιερώνυμο Β΄ και να Τον ευλογεί προς δόξα Θεού.

Εις έτη πολλά Δέσποτα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...