Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΙΝ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ; ; ;



Ένας πανεπιστημιακός καθηγητής σε ένα ινστιτούτο υψηλού επιπέδου προκάλεσε τους σπουδαστές του με αυτήν την ερώτηση. «Είναι ο Θεός ο δημιουργός των πάντων;»
Ένας σπουδαστής απάντησε θαρραλέα, «ναι!» «Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα»
Ο καθηγητής συνέχισε, «εάν ο Θεός δημιούργησε τα πάντα συνεπάγεται ότι δημιούργησε και το Κακό. Δεδομένου ότι το Κακό υπάρχει, και αφού οι πράξεις μας καθορίζουν ποιοι είμαστε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Θεός είναι κακός.»
Ο σπουδαστής έμεινε σιωπηλός και δεν αποκρίθηκε στο υποθετικό συμπέρασμα του καθηγητή.
Ο καθηγητής, αρκετά ευτυχής με τον εαυτό του, καυχήθηκε στους σπουδαστές ότι είχε αποδείξει ακόμα μια φορά ότι η χριστιανική πίστη ήταν ένας μύθος.
Ένας άλλος σπουδαστής σήκωσε το χέρι του και είπε , «μπορώ να σας υποβάλω μια ερώτηση, κ. καθηγητά;» «Φυσικά», απάντησε ο καθηγητής. Ο σπουδαστής σηκώθηκε όρθιος και ρώτησε , «κ. καθηγητά , το κρύο υπάρχει;»
«Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Φυσικά και υπάρχει. Εσύ δεν έχεις ποτέ αισθανθεί κρύο;»Ο νεαρός σπουδαστής απάντησε , «στην πραγματικότητα κύριε, το κρύο δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, αυτό που θεωρούμε κρύο είναι στην πραγματικότητα η απουσία θερμότητας. Απόλυτο μηδέν (- 460 Φ) είναι η συνολική απουσία θερμότητας και κάθε τι γίνεται αδρανές και ανίκανο να αντιδράσει σε εκείνη την θερμοκρασία. Το κρύο δεν υπάρχει. Έχουμε δημιουργήσει αυτήν την λέξη για να περιγράψουμε πώς αισθανόμαστε εάν δεν έχουμε καμία θερμότητα.»
Ο σπουδαστής συνέχισε, «κ. καθηγητά, το σκοτάδι υπάρχει;»
Ο καθηγητής αποκρίθηκε, «φυσικά.» Ο σπουδαστής απάντησε, «άλλη μια φορά κάνετε λάθος κύριε, ούτε το σκοτάδι υπάρχει. Το σκοτάδι είναι στην πραγματικότητα η απουσία φωτός. Το φως μπορούμε να το μελετήσουμε, το σκοτάδι όχι.
Στην πραγματικότητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρίσμα Newton για να αναλύσουμε το λευκό φως σε πολλά χρώματα και να μελετήσουμε τα διάφορα μήκη κύματος κάθε χρώματος. Δεν μπορείτε να μετρήσετε το σκοτάδι. Μια απλή ακτίνα του φωτός μπορεί να σπάσει σε έναν κόσμο του σκοταδιού και να το φωτίσει.
Πώς μπορείτε να ξέρετε πώς το σκοτάδι απλώνεται σ' ένα χώρο; Μετρώντας την ποσότητα του παρόντος φωτός. Ετσι δεν είναι ;
Το σκοτάδι είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από το άτομο για να περιγράψει τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει παρουσία φωτός.»
Τέλος ο νεαρός σπουδαστής ρώτησε τον καθηγητή, «κύριε, το Κακό υπάρχει;»
Αβέβαιος, ο καθηγητής αποκρίθηκε, «φυσικά, όπως έχω πει ήδη. Το βλέπουμε στα καθημερινά παραδείγματα της ανθρώπινης απανθρωπιάς, στο πλήθος εγκλημάτων και βίας που υπάρχει παντού στον κόσμο. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι παρά μόνο αυτό, εκδήλωση του Κακού.
Ο σπουδαστής απάντησε, «το κακό δεν υπάρχει, κύριε ,ή τουλάχιστον δεν υπάρχει από μόνο του. Το κακό είναι απλά η απουσία του Θεού. Είναι ακριβώς όπως το σκοτάδι και το κρύο, μια λέξη που το άτομο έχει δημιουργήσει για να περιγράψει την απουσία Θεού. Ο Θεός δεν δημιούργησε το κακό. Το κακό είναι το αποτέλεσμα που συμβαίνει όταν το άτομο δεν έχει την αγάπη του Θεού παρούσα στην καρδιά του. Είναι όπως το κρύο που έρχεται όταν δεν υπάρχει καμία θερμότητα, ή το σκοτάδι που έρχεται όταν δεν υπάρχει κανένα φως.»
Ο καθηγητής κάθισε στην έδρα του.
Το όνομα του νεαρού σπουδαστή: Αλβέρτος Einstein.

πηγή:xfd.gr

6 σχόλια:

  1. Σε τι μέγεθος μετράμε το καλό ή το κακό ώστε να πάρουμε συγκρίσιμες μονάδες όπως του φωτός και της θερμότητας ;
    activennn (2 minutes ago) 0 Reply | Remove
    Λάθος έκανε ο Αλβερτος.
    το ΚΑΛΟ δεν υπάρχει! το καλό είναι απλά η παρουσία της πίστης όταν απουσιάζει η "κακούργα" αλλά 100% υπαρκτή γνώση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν αποδεικνύει την ύπαρξη του θεού! Απλά τη θεωρεί δεδομένη (αναπόδεικτα) και αιτιολογεί τη θα γίνονταν ΑΝ υπήρχε (αποδεδειγμένα) και δεν πηγαίναμε εμείς σε αυτόν...

    Αντίθετα και κατ επέκταση ο κουρέας είναι δεδομένα υπαρκτός ακόμα και αν υπάρχουν ρακέντιτοι! εξάλλου πότε είπε ο κουρέας ότι κουρεύει από αγάπη ώστε να το πάρουμε ως βάσιμη ανταπόδειξη, όπως συμβαίνει στο παράδειγμα με το θεό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι μόνο αυτό το βλακέντιο γεγονός δεν έγινε ποτέ, ο Αϊνστάιν ήταν αυστηρά άθεος αλλά και σίγουρα δεν έκατσε ποτέ να συζητήσει με καθηγητές του, που τους περιφρονούσε. Τι ωραία να χρησιμοποιούμε ονόματα ιδιοφυών που δεν μπορούν να αντικρούσει κανείς για να ψευδοαποδεικνύουμε τα χαζά επιχειρήματα μας.

    Όπως λένε το πιο χαζό επιχείρημα για την ύπαρξη του Θεού είναι και το μόνο:
    Υπάρχει Θεος; Ναι. Άρα υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Βλέποντας τέτοια αρμονία στο σύμπαν που εγώ, με το περιορισμένο ανθρώπινο μυαλό μου, είμαι σε θέση να αναγνωρίσω, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που λένε ότι δεν υπάρχει Θεός. Αλλά αυτό που πραγματικά με κάνει να θυμώνω είναι που αναφέρουν και εμένα ότι υποστηρίζω τέτοιες απόψεις". Albert Einstein

    http://www.youtube.com/watch?v=xmtK-X_MV0k&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Θεός θα κρύβεται πάντα μέσα στο μυστήριό Του και θα εμφανίζεται μόνο στους "καθαρούς τη καρδία". Γιατί αν εμφανιζόταν ως φυσικό γεγονός και τον βλέπαμε με τις αισθήσεις μας, τότε θα καταργούσε την ελεύθερη βούληση, αφού θα ήταν όλοι αναγκασμένοι να τον πιστέψουμε.
    Μακάριοι αυτοί που πιστεύουν σε μένα χωρίς να δουν αδελφοί μου, όπως είπε ο Χριστός στον άπιστο Θωμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η λέξη "Θεός" είναι για εμένα τίποτα παραπάνω από την έκφραση και το προϊόν της ανθρώπινης αδυναμίας, η Βίβλος μία συλλογή αξιότιμων αλλά και πάλι πρωτόγονων θρύλων, που είναι ωστόσο αρκετά παιδιάστικοι. Καμία ερμηνεία, όσο λεπτή, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
    Για εμένα, η Εβραϊκή θρησκεία, όπως όλες οι άλλες θρησκείες, είναι η ενσάρκωση των πιο παιδικών δεισιδαιμονιών.
    Και ο εβραϊκός λαός, στον οποίο ανήκω με χαρά και με τη νοοτροπία του οποίου έχω μία βαθιά συγγένεια, δεν έχει καμία διαφορετική ποιότητα για εμένα από όλους τους υπόλοιπους λαούς" (Αλμπερτ Αινσταιν)
    Ο Αινσταιν λοιπον πιστευε σε θεο ,αλλα αυτος δεν εχει καμια σχεση με αυτον που παρουσιαζουν ολες οι συμβατικες θρησκειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή