Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος Αντωνόπουλος στο "ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει..."


Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στο "Ενοριακό Αρχονταρίκι" και στα πλαίσια των καθημερινών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με τίτλο “ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...”
που οργανώνεται στην ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, προσκεκλημένος του Θεολόγου-Μουσικού κ. Ηλία Λιαμή σε ελεύθερη συζήτηση θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (Βούλγαρη 50γ, όπισθεν του Ιερού Ναού).

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1977 ήταν αδελφός της Ιεράς Μονής Σαγματά. Χειροτονήθηκε διάκονος (1976) και πρεσβύτερος (1983). Tο 1991 εξελέγη ηγούμενος στην εν λόγω Ιερά Μονή. Παράλληλα διηκόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας. Μητροπολίτης Αργολίδος εξελέγη στις 18 Οκτωβρίου 2013.
Έχει συγγράψει πλειάδα βιβλίων και μέσω αυτών έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον μεγάλο ρώσο Άγιο Λουκά τον ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...