Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Υπόθεση εξαπάτησης ιερέων διερευνά η αστυνομία

Υπόθεση εξαπάτησης ιερέων διερευνά η αστυνομία

Στην εξιχνίαση των περιπτώσεων εξαπάτησης των ιερέων σε περιοχές της Ηλείας, που είχαν συμβεί κατά το έτος 2014 και 2015, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας τις προηγούμενες ημέρες, όπου συνέλαβαν προχθές στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας έναν 48χρονο, που φέρεται να εμπλέκεται στις υποθέσεις εξαπάτησης.

Ο 48χρονος φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, να έχει αποκομίσει περιουσιακό όφελος από την δράση αυτή, το ποσό των 30.000 ευρώ, ενώ δρούσε σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιώντας την μέθοδο της απάτης, αφού συστηνόταν στα θύματά του ως εκπρόσωπος του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών ή ως κάποιος ιερέας από περιοχή της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης και συνεργοί του καλούσαν τα υποψήφια θύματά τους από αριθμό κινητής τηλεφωνίας και επιχειρούσαν να τους πείσουν είτε ότι συνομιλούν με κάποιον ιερέα – πρόεδρο των κληρικών ή με κάποιον εκπρόσωπο του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδας. Σε αρκετές περιπτώσεις φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί ακόμα και το όνομα του πρώην Νομάρχη Ηλείας, Χ. Καφύρα, αφού οι δράστες συστήνονταν ως εκπρόσωποί του.
Οι υποθέσεις εξαπάτησης που συνέβησαν σε περιοχές της Ηλείας, έφτασαν τις έξι συνολικά ενώ από αυτές μόνο δύο ιερείς φαίνεται να πείσθηκαν από το τηλεφώνημα των αγνώστων και κατέθεσαν το ποσό που τους είχε ζητηθεί σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι δράστες φέρονται να χρησιμοποιούσαν αριθμούς κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι, ύστερα από την μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, φάνηκε να ανήκουν σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Από την έρευνα προκύπτει το κύκλωμα κατάφερε να αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνική και ενεργούσαν βάσει προαποφασισμένου σχεδίου με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους εξαπατώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κληρικούς.

Ωστόσο οι αστυνομικοί, έφτασαν στα ίχνη του 48χρονου φερόμενου ως δράστη ύστερα από την κατάθεση του ιερέα ορεινής περιοχής, τον Απρίλιο του 2014, στην τράπεζα του ποσού των 2.400 ευρώ, το οποίο του είχε ζητηθεί τηλεφωνικά προκειμένου να διεκπεραιωθεί προσωπική του υπόθεση.
Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Πηγή: patrisnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...