«Σήκωσαν επανάσταση και δεν ακούνε κανέναν», αναφέρει στο newsit.gr ο Μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος για τους μοναχούς της μονής της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι απαγορεύουν την είσοδο σε όσους πιστούς θέλουν να εισέλθουν σε αυτή φορώντας μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό.

Οι δύο μοναχοί του μοναστηριού μάλιστα έχουν κρεμάσει και δύο πανό με τα οποία κάνουν γνωστούς τους «κανόνες» του ναού.

«Οι ληστές φοράνε μάσκα, οι χριστιανοί δεν φοράνε», και «Απαγορεύονται οι μάσκες εντός της ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου», αναφέρουν τα δύο πανό που έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη θέση της εκκλησίας, καθώς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς να ακολουθούν τους υγειονομικούς κανόνες.

Όσο κι αν η Μητρόπολη προσπάθησε να νουθετήσει τους μοναχούς, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ολοκληρωτική άρνηση των δύο ιερέων. Μάλιστα δεν δίστασαν να διακόψουν και τους δεσμούς τους με την επίσημη ορθόδοξη εκκλησία.

«Το μοναστήρι αυτό είναι παλιό και ανήκει διοικητικά, νομικά και θρησκευτικός ανήκει στην Μητρόπολη. Πλην όμως αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι έκαναν αποτείχιση δηλαδή αυτό σημαίνει ότι ξεκόβουμε από την εκκλησία, την επίσημη εκκλησία που είναι η μητρόπολη, η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος και το Πατριαρχείο», λέει στο newsit.gr, μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος.

Προσθέτει: «Εμείς προσπαθήσαμε με συμβολές, με παρεκκλίσεις και με νουθεσίες να τους επαναφέρουμε. Μετά βάλαμε μια διοικητική τιμωρία. Η τιμωρία ήταν αλλάξαμε τον Ηγούμενο και έμενε ένας ακόμη μοναχός».

Μάλιστα όπως λέει ο κ. Θεόκλητος ο μοναχός του μοναστηρίου νόσησε από covid19. Παρότι νοσηλεύτηκε δεν άλλαξε μυαλό. «Έπαθε κορονοϊό και τον πήγαν στο Μποδοσάκειο. Νοσηλεύτηκε, έγινε καλύτερα και τον έστειλαν στην Λάρισα για αποκατάσταση. Ενώ έπαθαν αυτά δεν παραδέχονται τίποτα. Ούτε τα εμβόλια», αναφέρει ο μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας.

Και καταλήγει: «Σήκωσαν επανάσταση. Επομένως ότι να πούμε δεν μας παραδέχονται. Δεν μας ακούνε και κάνουν ότι θέλουν. Τώρα σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο η αστυνομία μπορεί να επέμβει. Οι ίδιοι λένε ότι δεν θα φύγουν από εκεί ούτε με την αστυνομία. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν ακούνε τίποτα».

Πηγή: newsit.gr