Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Φίλης: Για να παραμείνουν υποχρεωτικό μάθημα τα θρησκευτικά, πρέπει να αλλάξουν

Βασική προϋπόθεση για να παραμείνουν τα θρησκευτικά υποχρεωτικό μάθημα είναι να αλλάξουν, τόνισε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του.
Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να πάψει να είναι ομολογιακό και να γίνει μάθημα γνώσης των θρησκειών, με έμφαση στην ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας στη χώρα μας.
«Είμαστε σε διάλογο με εκπροσώπους της Εκκλησίας. Είναι προφανές ότι η αναμόρφωση των Θρησκευτικών είναι προϋπόθεση για να παραμείνουν υποχρεωτικό μάθημα», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.
Ερωτηθείς για τις επισκέψεις μητροπολιτών στα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι σύμφωνα με το νόμο, η έγκριση εισόδου τρίτων σε σχολεία για να μετέχουν σε εκδηλώσεις και όχι μαθήματα ανήκει στην ευθύνη του διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων. «Το υπουργείο δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία, να υποκαθιστά στο μάθημα τους εκπαιδευτικούς και πολύ περισσότερο να ''συνδιδάσκει'' ή να ''επιτηρεί'' εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε.


Πηγή:  iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/256131/filis-gia-na-parameinoyn-ypohreotiko-mathima-ta-thriskeytika-prepei-na-allaxoyn#ixzz42fjMvUIk

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...