Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Άνθιμος: Oι Έλληνες δικαστές θα πράξουν το καθήκον τους

"Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες δικαστές θα πράξουν το καθήκον τους", δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σχολιάζοντας το αίτημα μελών του Ελληνικού

Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στο Εφετείο Αθηνών για την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες, σε εφαρμογή της πρόσφατης σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την Ιταλία.



Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είπε ότι το αίτημα του ΕΠΣΕ, αλλά και η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το ίδιο θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.



«Δυστυχώς για τους μη κυβερνητικούς κυρίους, ο αρμόδιος υπουργός στην Ιταλία προσέφυγε στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια και ήσκησε έφεση κατά της αποφάσεως για την αφαίρεση του Σταυρού με τον Εσταυρωμένο στα δημόσια σχολεία και καταστήματα στην Ιταλία. Είμεθα βέβαιοι ότι οι Έλληνες δικαστές θα πράξουν το καθήκον τους», αναφέρει ο μητροπολίτης σε γραπτή δήλωση που διένειμε.



Για το θέμα του όρκου υπενθύμισε ότι ο όρκος είναι προαιρετικός και επισήμανε ότι υπάρχει μια διάκριση μεταξύ του όρκου που δίνουν κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες στις δικαστικές αίθουσες με την ορκωμοσία των φοιτητών, των κρατικών υπαλλήλων, κ.ά.


Εξάλλου, για το θέμα της φορολόγησης της περιουσίας της Εκκλησίας ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος είπε ότι η φορολογία των εσόδων θα τριπλασιαστεί και δήλωσε ότι η αύξηση αυτή είναι δυσανάλογη.

Αντιγραφή απο: www.romfea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...