Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στη θύρα του παραδείσου (ανέκδοτο)

Αφου πέθανε κάποτε  ένας άνθρωπος βρέθηκε μπροστά στην πόρτα του Παράδεισου. Εκεί έκανε μια σύντομη αναδρομή  στην προηγούμενη ζωή του και έβαλε το συμπέρασμα ότι ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Γι'αυτό με πολύ σιγουριά  χτύπησε την  πόρτα. Μόλις όμως άνοιξε η πόρτα του παρουσιάστηκε ο άγιος όπου  του ζήτησε αμέσως να φύγει,  γιατί καθώς είπε, δεν άνηκε εκεί.

Αφού παραξενεύτηκε ο συγχωρεμένος κάθησε και σκέφτηκε περισσότερο  την περασμένη του ζωή. Σίγουρος πως δεν είχε κάνει κανένα κακό στη ζωή του σκέφτηκε ότι θα έγινε κάποιο λάθος.

Χτύπησε για δεύτερη φορά και είπε στον άγιο που του άνοιξε  ότι μάλλον θά  έγινε κάποιο  λάθος και ότι πρέπει να περάσει μέσα γιατί δεν είχε κάνει κανένα κακό στη προηγούμενη ζωή του. Πήρε όμως την ίδια αρνητική  απάντηση:"Δεν ανήκεις εδώ"

Απορρημένος άρχισε να κάνει μια πιο λεπτομερή αναδρομή. Τότε ανακάλυψε πως ότι είχε κάνει μερικά άσχημα πράγματα που όμως γι'αυτον δεν συγκρίνονταν με τα καλά που είχε πράξει

Χτυπάει για τρίτη φορά  την πόρτα του παραδείσου αλλά βρίσκει αγανακτησμένο τον  άγιο να του λέει : "Πάλι εσύ; είπαμε ότι δεν ανήκεις εδώ". "Με αδικείς"" του απαντάει, "μπορεί να έχω κάνει μερικά άσχημα πράγματα στην ζωή μου αλλά τα καλά που έκανα υπερτερούν ώστε να αξίζω να περάσω μέσα" Ο άγιος όμως του κλείνει πάλι την πόρτα.

Τότε ο συγχωρεμένος απελπισμένος  και θρηνώντας χτυπάει την πόρτα και μόλις εμφανίζεται ο άγιος αμέσως  αρχίζει να του λέει." Είμαι ένας ανάξιος, ελεεινός και και εγωιστής. Έχω κάνει πολά κακά  στην ζωή μου. Σε παρακαλώ λυπήσουμε..."
 
Τότε  του απαντάει ο άγιος. "Τώρα μπορείς να περάσει μέσα  γιατί τέτοιους ανθρώπους θέλουμε εδώ στον Παράδεισο."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...