Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος: "Oυδέποτε ζητήσαμε την απαλλαγή από το έκτακτο τέλος"

Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011 Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr - 12.17

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων όσον αφορά στην περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά, σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά.

Από την καταβολή του έκτακτου τέλους εξαιρούνται, όπως άλλωστε ισχύει και για όλες τις γνωστές θρησκείες και τα αναγνωρισμένα θρησκευτικά δόγματα στη χώρα μας, μόνον οι χώροι άσκησης δημόσιας λατρείας και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές η Εκκλησία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, προς την εξυπηρέτηση του οποίου στοχεύει άλλωστε και η εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων της, για να επουλώσει τις πληγές που έχει προκαλέσει σε ευπαθείς και όχι μόνον πλέον ομάδες του πληθυσμού η πρωτοφανής κρίση”.

Να αναφερθεί όπως πρώτη έγραψε χθες η Romfea.gr, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την εξαίρεση των Μονών και των Ναών από την καταβολή του ειδικού έκτακτου τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Συγκεκριμένα απαλλάστονται οι Ναοί, οι Ιερές Μονές, το Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου, η Ιερά Μονή του Όρους Σινά, το Άγιον Όρος, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα θρησκευτικά ιδρύματα και των ξένων δογμάτων, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση δημόσιας λατρείας.

ΠΗΓΗ:http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9210:-qo-q&catid=13

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...