Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Έλεγε: «Τι να το κάνω το δεξί ή το αριστερό χέρι, αν δεν κάνη σταυρό;»,

Ο Γέροντας ήταν άνθρωπος της ειρήνης και της ενότητος. Δεν ανήκε σε κανένα κόμμα. Ήταν υπεράνω κομμάτων. Απέρριπτε άθεα πολιτικά κόμματα και πολιτικούς που είχαν σχέση με την Μασωνία, για την αθεΐα τους και την πολεμική τους προς την Εκκλησία. Έλεγε: «Τι να το κάνω το δεξί ή το αριστερό χέρι, αν δεν κάνη σταυρό;», απορρίπτοντας έτσι τούς άθεους πολιτικούς ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.


Κάποιος Πρωθυπουργός, του οποίου κατέκρινε δημοσίως ενέργειες επιζήμιες για το Έθνος και την Εκκλησία, ζήτησε να τον συναντήση στην Σουρωτή. Ο Γέροντας απάντησε: «Ας έρθη, θα του τα ψάλω και μπροστά του». Είχε το ψυχικό σθένος αυτός ο πτωχός καλυβίτης να υψώνη την φωνή του άφοβα μπροστά στους ισχυρούς της ημέρας.

Όταν κάποιος πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Άγιον Όρος, ο Γέροντας συνέστησε στα μοναστήρια να μην τον δεχθούν, γιατί είχε υπογράψει τον νόμο περί των αμβλώσεων.

Από Υπουργό που θέλησε να βοηθήση γνωστό του Μοναστήρι δεν δέχθηκε τίποτε, γιατί ανήκε σε κόμμα που είχε υπογράψει αντιχριστιανικούς νόμους.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ


ΗΛΙΑΣ ΧΑΙΝΤΟΥΤΗΣ  17 ΑΠΡΛ 2012

2 σχόλια:

 1. Συγνώμη, αλλά πως απενεργοποιείς αυτό που ακούγεται;; Δεν μπορεί να διαβάσει κανείς αυτό, που μόνο αυτό, επέλεξε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ήχος που ακούγεται είναι από τη ζωντανή αναμετάδοση του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε επάνω δεξιά της σελίδας
  Για να μην ακούγεται υπάρχουν δύο τρόποι.
  Ο πρώτος είναι να κλείσετε τα ηχεία.
  Ο δεύτερος είναι να επιλέξετε επάνω στο πλαίσιο μετάδοσης του 4 Ε την επιλογή (το ηχείο) που αυξομειώνει τον ήχο με την κατακόρυφη μπάρα και να ελαχιστοποιήσετε τον ήχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...