Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή

MITROPOLITIS

Την Κυριακή 09/11 στον “Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου των Διδακτηρίων Χαλανδρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής”, στις 8.30 π.μ θα τελεσθεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν επιθυμίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β΄, να τιμήσει την εορτή του Αγ. Νεκταρίου Διευθυντή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και προστάτη της Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποφοίτησή του από την Σχολή, η οποία συμπίπτει με τα 170 χρόνια από την ίδρυσή της.
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄(κατά κόσμον Νικόλαος Χορευτάκης) γεννήθηκε στην Κρήτη το έτος 1954, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης σπούδασε Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία στο εξωτερικό, διετέλεσε δε Αρχιμανδρίτης στη Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Οδησσού καθώς και Μητροπολίτης σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου πριν εκλεγεί Πατριάρχης.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν όλοι οι απόφοιτοι Μητροπολίτες και Αρχιερείς της ΡΕΣ, εκπρόσωποι της Πολιτείας και λοιπών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...