Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το σημείωμα του Προκόπη Παυλόπουλου στην Ελασσόνα (φωτό)


pavlopoulos_6.10_708
Στην Ελασσόνα βρέθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος την Τρίτη, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 103η επέτειο απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, για να ζητήσει την ευλογία της Παναγίας για την Ελλάδα, αλλά και τον ίδιο, όπως έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.
«Ηλθα να ζητήσω την ευλογία της Παναγίας Θεοτόκου για τον τόπο μας, το Εθνος μας και την ταπεινότητά μου στο δύσκολο δρόμο της θητείας μου. Ευχαριστώ θερμώς για τη φιλοξενία», ανέφερε το σημείωμα του κ. Παυλόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε και επίτιμος δημότης Ελασσόνας, στέλνοντας αμέσως μετά μήνυμα για τη Μακεδονία. «Ως κοιτίδα του Πολιτισμού και της Ανδρείας των Ελλήνων, ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική. Αφού, όπως τόνισα και κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, οι μεν κιβδηλοποιοί και παραχαράκτες της ιστορίας, οι οποίοι τολμούν ν’ αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους. Εκείνοι δε οι οποίοι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας, τους παρακολουθούν αδιάφοροι –και πολύ περισσότερο «συμπαθούντες»- εκτίθενται ανεπανόρθωτα ως, άμεσοι ή έμμεσοι, συνεργοί στο ανοσιούργημα του βιασμού της ιστορίας. Το οποίο, σημειωτέον, δεν υπόκειται σε πολιτική ή άλλη παραγραφή», είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...