Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο Τύπου και Αφίσα για πανελλαδική εκστρατεία ΑΠΟΣΤΟΛΗ - SANΙ



Δελτίο Τύπου



Τα Sani Sensitive και η  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» δίπλα στην Τρίτη Ηλικία, ξεκινούν Πανελλαδική εκστρατεία  για την Άνοια.



Αθήνα, Οκτώβριος  2015

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα ελληνικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani Sensitive, βρίσκονται για ακόμη μια φορά ανθρώπινα δίπλα στην Ώριμη Ηλικία της χώρας και στηρίζουν τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μια μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την Άνοια. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εστιάζει στην υγεία της Τρίτης Ηλικίας αφού υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Ελλάδα.
Η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης θα ταξιδέψει σε 25 πόλεις και νησιά της Ελλάδας, από ακριτικές περιοχές μέχρι μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους άνω των 60 ετών να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ μνήμης από ειδικευμένους επιστήμονες και να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα λάβουν χώρα ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα σχετικά με τη νόσο καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια προς το προσωπικό των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).
Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κ. Δήμτσας δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ώριμη ηλικία, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες. Κύριο μέλημά μας είναι να τους συμπαραστεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό και να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια. Αυτή τη δύσκολη εποχή, δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως η νόσος Alzheimer. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε συνεχώς δράσεις με διττό στόχο. Να βοηθήσουμε κατ αρχήν τα ίδια τα άτομα που αντιμετωπίζουν τη νόσο και επιπλέον να εκπαιδεύσουμε και να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που περιθάλπτουν τους ασθενείς με άνοια ώστε μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην φροντίδα που παρέχουν.»
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις περιοχές που θα επισκεφτεί η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Διδυμότειχο, Φλώρινα, Σύμη, Κως, Νίσυρος, Μαθράκι, Ερεικούσα, Οθωνοί, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Τήλος, Μυτιλήνη, Κάσος, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι κ.ά. Το πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο από τη Χίο και σταδιακά θα επισκεφθεί όλους τους υπόλοιπους σταθμούς.



Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια σημαντικών δράσεων των προϊόντων Sani για την Τρίτη Ηλικία, ενώ εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

Η σημασία της ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου
Η ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι αποφασιστικής σημασίας, διότι τότε οι φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία της νόσου και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Κομβικό ρόλο σε αυτό παίζουν τόσο οι δράσεις ευαισθητοποίησης μέσα από σεμινάρια, ομιλίες και συνέδρια όσο και ο νευροψυχολογικός έλεγχος (τεστ μνήμης, προσοχής, συγκέντρωσης, οπτικοχωρικών και εκτελεστικών λειτουργιών, κλίμακα διάθεσης), όπου με ακρίβεια μπορούν να διαγνωσθούν σε αρχικό ακόμα στάδιο διαταραχές των ανώτερων γνωσιακών λειτουργών και ο ασθενής άμεσα να τεθεί σε θεραπευτικό πρόγραμμα.
Στο «Καρέλλειο Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και Συναφών Παθήσεων» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί Ιατρείο Μνήμης για πλήρη κλινικό νευροψυχολογικό έλεγχο των ασθενών προκειμένου να διαγιγνώσκεται η νόσος με βάση τα διεθνή διαγνωστικά κριτήρια, καθώς και Κέντρο Ημέρας και Μονάδα Μόνιμης και Βραχείας Φιλοξενίας όπου οι ασθενείς συμμετέχουν σε προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό  τα οποία σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική τους αγωγή αποτελούν την πλέον κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης των προβλημάτων της νόσου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...