Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου

π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος: «Εάν το άλας μωρανθή, πού η μετάνοια;». 
   Β΄ Κυριακή των νηστειών. Ο δεύτερος σταθμός στο όμορφο πνευματικό ταξίδι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Συνοδός μας αυτή τη φορά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος. 
  Ο π. Ιερώνυμος είναι Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη λεωφ. Βουλιαγμένης (όπου φυλάσσεται το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου του Ιερέως του Πλανά). 
  Ο π. Ιερώνυμος είναι νομικός και θεολόγος και διακρίνεται για τη συγγραφική και την κηρυκτική του δεινότητα. Έχει εφέτος την ευθύνη της συγγραφής του γνωστού σε όλους μας εντύπου "Φωνή Κυρίου" που διανέμεται κάθε Κυριακή σε όλους του Ορθόδοξους ναούς. 
  Το θέμα της ομιλίας του σχετίζεται με το μυστήριο της μετάνοιας, το δώρο του Θεού προς τους ανθρώπους, το οποίο αποτελεί το "αλάτι" της πνευματικής ζωής, το συστατικό που δίδει "ουσία" στον αγώνα μας. 
  Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, την B΄ Κυριακή των Νηστειών – Γρηγορίου του Παλαμά (8 Μαρτίου), μετά την ιερά ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού. 
  Ώρα έναρξης Κατανυκτικού Εσπερινού: 6 μ.μ
  Ας προσέλθουμε να ακούσουμε, να διδαχθούμε, να ωφεληθούμε. Ευχόμαστε καλή Σαρακοστή. 

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου

 www. koimisifalirou.gr - Email: koimisifalirou@yahoo.gr FB: /koimisifalirou Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 210 98 12 234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...