Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΚΕ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Δύο «ξένοι» που αποφάσισαν να «σπάσουν» τον πάγο

ΚείμενοΛουδάρος ΑνδρέαςΦωτογραφίεςΧρήστος Μπόνης

Οι δυο άνδρες μίλησαν για αρκετή ώρα και όπως δήλωσαν οι ίδιοι, τους απασχόλησαν θέματα σχετικά με την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση με σημαντικότερο το θέμα των πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης. Στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος φρόντισε να είναι ιδιαίτερα συγκρατημένος.

«Μην ξεχνάμε πως και το Κ.Κ.Ε. είναι ένα κόμμα με τη δική του ιδεολογία, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει με την Εκκλησία» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως «Η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία, είναι πράξη είναι βίωμα που σημαίνει ότι κάθε μέρα κάθε στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να ανοιγόμαστε στον άλλο άνθρωπο που έχει ανάγκη».

Όπως τόνισε ο κ. Ιερώνυμος «Ήταν μια συνάντηση συζητήσεως γενικών θεμάτων και νομίζω ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε στο μέλλον κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο» δείχνοντας με τον τρόπο του πως η συνάντηση ήταν περισσότερο «αναγνωριστική».

Εκτός από τα θέματα της οικονομικής κρίσεως, ο κ. Ιερώνυμος έθεσε στον κ. Κουτσούμπα και το θέμα της Συρίας και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής όχι μόνο σε γεωστρατηγικό επίπεδο αλλά και σε αυτό της προστασίας των Χριστιανών της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. μίλησε για διακριτούς ρόλους μεταξύ Εκκλησίας και κομμάτων και για συνέχιση της προσπάθειας του Κ.Κ.Ε να στηρίξει τους αδύναμους Έλληνες.

Οι σχέσεις του Κ.Κ.Ε με την Εκκλησία είναι λίγο έως πολύ γνωστές. Σε επίπεδο συναντήσεων, μετά την γνωστή σε όλους φιλική σχέση του ιστορικού ηγέτη του Κ.Κ.Ε Χαρίλαου Φλωράκη με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και την πρώτη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στο «σπίτι του λαού» που πραγματοποίησε ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν η «σειρά» του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει αυτήν την πρώτη κίνηση.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...