Κυριακή 12 Απριλίου 2015

AΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (Video)




 της Αθηνά Κρικέλη

Χιλιάδες πιστοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αστόρια να δοξάσουν την Ανάσταση του Κυρίου και να μεταφέρουν το Αγιο Φως όπως είθισται στις οικίες τους!
Εκατοντάδες πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στον εικοστό έκτο δρόμο της Αστόρια από τις 11 το βράδυ, εδώ που βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρκέλας. Στις 12 μέσα στον ναό Ιερείς και πιστοί έψαλλαν το «Δεύτε λάβετε Φως…».  Στον δρόμο  περισσότεροι  από 700 πιστοί αναμένουν την μεγάλη στιγμή της Ορθοδοξίας την Ανάσταση του Κυρίου. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου της Αναστάσεως ήχησε στην αμερικανική πόλη το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος».
Η αστυνομία εξοικιωμένη με το έθιμο δεν αντιδρά όταν βλέπει φλόγες μέσα στα οχήματα ενώ η καλοκαιρία που επικράτησε έδωσε την ευκαιρία στους πεζούς να μεταφέρουν την Ιερή φλόγα της Αναστάσεως στα σπίτια τους για τον καθιερωμένο σταυρό της πόρτας και το άναμα του καντηλιού.
Στην καρδιά του Ελληνισμού την Αστόρια υπάρχουν τέσσερεις Ιεροί Ναοί: Αγίου Δημητρίου, Αγίας Αικατερίνης, Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και Αγίας Μαρκέλας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...