Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Αϊβάζης: Με σαγηνεύει η ιδέα να αφήσω την κοσμική ζωή και να γίνω μοναχός

«Αν δεν είχα οικογένεια, θα μπορούσα να μείνω για πάντα στο Άγιο Όρος», δήλωσε ο Γιάννης Αϊβάζης.
Μιλώντας στο περιοδικό OK!, ο ηθοποιός είπε:
Με σαγηνεύει η ιδέα να αφήσω την κοσμική ζωή και να γίνω μοναχός. Την ηρεμία και τη γαλήνη που συνάντησα εκεί, δεν την έχω ξαναβρεί στη ζωή μου.
Ωστόσο δεν έκρυψε ότι αρχικά ήταν δύσπιστος, εξαιτίας των όσων είχε ακούσει:
Όταν πριν από επτά χρόνια πήρα την απόφαση να πάω στο Άγιο Όρος, ήμουν αρκετά δύσπιστος και φοβόμουν ότι θα συναντούσα διάφορους ψευτοπαπάδες. Ευτυχώς διαψεύστηκα και συνάντησα ανθρώπους μορφωμένους και καλλιεργημένους, πραγματικούς ιερωμένους που αυτό που τους ενδιέφερε είναι να μεταδώσουν τον λόγο του θεού.
Όσο για το αν συνάντησε ομοφυλόφιλους μοναχούς;
Όχι. Όσους μοναχούς συνάντησα εγώ, τιμούσαν το ράσο που φορούσαν και όταν συζητούσες μαζί τους μαγευόσουν.
Τέλος, σχολίασε και το περιστατικό που είχε τύχει με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Άγιο Όρος, όταν έβγαλε το πουκάμισο του, και ένας μοναχός του ζήτησε να το ξαναφορέσει γιατί τον σκανδαλίζει:
Στο Άγιο Όρος απαγορεύεται να φοράει κανείς κοντό παντελόνι ή κοντό μπλουζάκι. Και παρόλο που υπάρχει θάλασσα, δεν πρόκειται ποτέ να δεις μοναχό να κάνει μπάνιο, ακριβώς γιατί δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείς εκεί ημίγυμνος. Αν ο Γρηγόρης ή ο οποιοσδήποτε αντιβαίνει σε αυτούς τους κανόνες, είναι λογικό να σκανδαλίσει τους υπόλοιπους. Πίσω από αυτό δεν κρύβεται μια ομοφυλοφιλική επιθυμία, αλλά ο φόβος να αφήσει κάποιος τον μοναχισμό και να επιστρέψει στην κοσμική ζωή.
 http://newpost.gr/lifestyle/485336/a-bazhs-me-saghneyei-h-idea-na-afhsw-thn-kosmikh-zwh-kai-na-ginw-monaxos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...