Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πως βοηθάμε τους άλλους να ακούσουν την γνώμη μας.

Συμβαίνει πολλές φορές να βρεθούμε σε συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν διαφορετική γνώμη από εμάς. 
Στο κόσμο της πληροφορίας όλοι πλέον έχουν άποψη για κάθε θέμα. Από την συζήτηση για τα πολιτικά, για τα αθλητικά μέχρι και για τις επιλογές για θέματα της οικογένειας όπως πχ οι διακοπές.
Σε πολλές περιπτώσεις βρίσκουμε ότι έχουμε δίκαιο στην άποψή μας. Αλλά όσο και αν την εκθέσαμε ή δείξαμε το λάθος των άλλων η αποψή μας δεν έγινε αποδεκτή. Είναι αλήθεια ότι είναι δυσκολο να αλλάξει κάποιος γνώμη κυρίως από εγωισμό, ακόμη και αν αποδειχτεί το λάθος με λογικά επιχειρήματα. 
Γιατί οι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα πολλές φορές από τη δική τους πλευρά που δεν είναι πάντα η λογική, αλλά είναι η ψυχολογία και το συναίσθημα.
Ετσι για να μη βαρεθούμε να μην ακούγεται η επιλογή μας τις περισσότερες φορές και να βρισκόμαστε στο περιθόριο, υπάρχει ένας τρόπος να περάσουμε τις απόψεις μας.
Πρέπει να εστιάσουμε στην μεγάλη εικόνα.
Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την άποψη των άλλων. Να δεχτούμε δηλαδή ότι έχουν  δίκαιο με τον τρόπο που βλέπουν τις επιλογές τους.
Από την άλλη πρέπει να τους δόσουμε να καταλάβουν  και την άλλη επιλογή, να τον οδηγήσουμε κυρίως με ερωτήσεις να καταλάβουν  και την άλλη άποψή, χρησιμοποιόντας και τον αντίστοιχο τόνο της φωνής ο οποίος θα πρέπει να είναι ηρεμος. Γιατί το μυαλό του ανθρώπου του αρέσουν οι ερωτήσεις και ενεργοποιείται περισσότερο με αυτές.
Θα ταίριαζε ο ρόλος του καθοδηγητή παρά της αυθεντίας.
Με θάρρος και αποφασιστικότητα θα ακουστεί η απόψή μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...