Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πασχαλιάτικο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε: Πάσχα στο ξωκκλήσι της Κατερίνας Μουρίκης.





Η Κατερίνα Μουρίκη έχει προσφέρει στα παιδιά πολλά όμορφα παραμύθια. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να γράφει απλά και απέρριτα μεταφέροντας τα παιδιά στον κόσμο του μύθου,  αλλά και δίνοντάς τους παράλληλα τροφή για να  εμβαθύνουν σταδιακά στη ζωή με τον τρόπο που ταιριάζει στην ηλικία τους.

Με το Πάσχα στο ξωκκλήσι εξιστορεί μια χαριτωμένη πασχαλινή ιστορία με ήρωες τα ζώα του δάσους. Η ιστορία ξεκινά από έναν φτερωτό διανομέα της εφημερίδας του δάσους. Μα τι συμβαίνει επιτέλους;  Το ξωκκλήσι του δάσους  κινδυνεύει να γκρεμιστεί. Η φθορά του χρόνου είναι μεγάλη.  Οι ζημιές που του προκάλεσε ο χρόνος, ο καιρός αλλά και τα ίδια τα ζώα που έβρισκαν σ΄αυτό καταφύγιο είναι πολλές. Τώρα τα ζώα μετανοιώνουν  και θέλουν να επανορθώσουν. Το εκκλησάκι πρέπει να ξαναγίνει όμορφο και να λειτουργήσει πάλι! Οι άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν!  Άραγε θα βρουν τα ζώα κάποιον τρόπο για να δράσουν; Θα καταφέρουν να έχουν έτοιμο το εξωκκλήσι για να πανηγυρίσουν εκεί την Ανάσταση του Χριστού μας;

Η εικονογράφηση του βιβλίου από την Κατερίνα Μουρίκη είναι τρυφερή και παραπέμπει σε παιδική ζωγραφική.
Το «Πάσχα στο ξωκκλήσι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ και είναι ένα βιβλίο που θα διαβάσετε πολλές φορές παρέα με τα παιδιά τεσσάρων έως επτά ετών.
Για περισσότερες  πληροφορίες: http://www.stamoulis.gr/Πάσχα-στο-ξωκκλήσι_p-405647.aspx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...