Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

π. Μεθόδιος Κρητικός: «Τιμώντας την Εικόνα».




Η Α΄ Κυριακή των Νηστειών, μας εισάγει με λαμπρότητα στο πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που μόλις ξεκίνησε. Κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας (Α΄ Κυριακή των Νηστειών), η Εκκλησία τιμά πανηγυρικά τις άγιες εικόνες. Με ξεχωριστούς ψαλμικούς ύμνους, με λιτάνευση των ιερών εικόνων, με πάνδημη συμμετοχή των πιστών, υπογραμμίζει την  ορθή στάση και το σεβασμό των εικονιζόμενων στις αγιογραφίες ιερών προσώπων και γεγονότων.
Την Κυριακή αυτή ( 5 Μαρτίου), στις 6 μ.μ. τελείται στο Ναό μας ο Κατανυκτικός Εσπερινός και εν συνεχεία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός μας ομιλεί με θέμα «Τιμώντας την Εικόνα».
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς, αναπτύσσει τη θεολογία της ορθόδοξης αγιογραφίας. Απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη θέση και τη σημασία των εικόνων στην ορθόδοξη λατρεία. Επισημαίνει τον ορθό τρόπο εκδήλωσης σεβασμού και της ευλάβειας. Ταυτόχρονα, αναιρεί και αντιπαραθέτει επιχειρήματα σε κακοδοξίες και παρανοήσεις που κατά καιρούς εμφανίζονται.
Ώρα έναρξης Κατανυκτικού Εσπερινού: 6 μ.μ.
Ευχόμαστε καλό πνευματικό στάδιο.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
 Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης


Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr
Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 98 12 234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...