Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

«Ο Σταυρός του Χριστού στη ζωή μας.»




Γ΄ Κυριακή Νηστειών – της Σταυροπροσκυνήσεως.
Κατανυκτικός Εσπερινός – Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και Ομιλία,
του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου,
με θέμα:  «Ο Σταυρός του Χριστού στη ζωή μας.»
           



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η προσκύνηση του τιμίου Σταυρού,  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου. Το απόγευμα της Γ΄ Κυριακής των Νηστειών, τελέσθηκε ο κατανυκτικός Εσπερινός και εν συνεχεία η ιερά ακολουθία των Χαιρετισμών του τιμίου Σταυρού. Πλήθος πιστών, είχε την ευκαιρία να ακούσει τους οίκους του ποιητικού κειμένου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον τίμιο Σταυρό και μας θυμίζει τους χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ακολούθως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αυτής μας ομίλησε με θέμα:
«Ο Σταυρός του Χριστού στη ζωή μας».
Ο ομιλητής, ο οποίος διακρίνεται για το σύγχρονο θεολογικό του λόγο, αναφέρθηκε στην πρωταρχική σημασία του συμβόλου της θυσίας του Κυρίου μας στη λατρεία και στα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας. Τόνισε ότι ο Σταυρός του Χριστού ενισχύει την πίστη των Χριστιανών και είναι φορέας ευλογίας και αγιασμού της ζωής μας.  Επεσήμανε τέλος τον τρόπο με τον οποίον όλοι μας οφείλουμε να αποδίδουμε τιμή στο ύψιστο αυτό σύμβολο της Χριστιανοσύνης. 
Ευχήθηκε τέλος ο Σταυρός του Χριστού να εμπνέει και να ενισχύει ιδιαίτερα όσους δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως και παλεύουν να βγουν από οποιαδήποτε προσωπική ή άλλη κρίση.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού
Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr
Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 98 12 234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...