Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ιερατικό Μνημόσυνο 30 χρόνων από την ενδημία του Ιδρυτή της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Μεξικού Επισκόπου Παύλου Nτε Μπαγιεστερ




                                                                                             Μεξικό, 9 Φεβρουαρίου 2014


ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ

Ιερατικό Μνημόσυνο  30 χρόνων από την ενδημία του
Ιδρυτή της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Μεξικού
Επισκόπου Παύλου Nτε Μπαγιεστερ



Tην Κυριακή 9 Φεβρουαρίου τελέστηκε ιερατικό μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας του Μεξικού, με την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ενδημία του Επισκόπου Παύλου Νανζιανζού.
Ο Παύλος Νανζιανός διετέλεσε ως ο πρώτος Αρχιμανδρίτης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μεξικό το 1960. Ακαδημαϊκός, λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και βαθύτατα θρησκευόμενος εδέχθη από τον τότε Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα να μεταβεί στην Αθήνα όπου σπούδασε Θεολογία.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 κατόπιν προτάσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ιακώβου, εξελέγη υπό του Οικουμενικού Πατριαρχειόυ, Επίσκοπος Ναζιανζού, βοηθός Επίσκοπος για το Μεξικό – της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Με τον ερχομό τους στο Μεξικό κατέλαβε διδακτορική θέση στο πανεπιστήμιο ενώ διετέλεσε και διευθυντής Γραφείου Πολιτισμού της χώρας. Το Μεξικό, τίμησε το έργο του παραχωρώντας το 1960 τον χώρο στον οποίο ανεγέρθη ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Σοφίας και το πολιτιστικό κέντρο.



 Τα οστά του φυλάσσονται στη αυλή του Ιερού Ναού. Ο Παύλος Νανζιανζού έχει μεταφράσει τον Όμηρο και άλλους αρχαίους ποιητές από την Αρχαία Ελληνική στην Ισπανική.
Για το έργο και τη πορεία του μίλησε ο Σεβασμιότατος κκ Αθηναγόρας Μητροπολίτης Μεξικού ενώ την επιμνημόσυνη τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου – Έλληνες και Μεξικάνοι.  Εψαλε η χορωδία του Μεξικού που απαρτίζεται από Μεξικανούς φοιτητές του μεγαλύτερου μουσικού Κονσερβατορίου της χώρας. Αμέσως μετά τελέσθηκε τρισάγιο στη αυλή της Αγίας Σοφίας όπου φυλάσσονται τα οστά του εκλιπόντος Επισκόπου.
Ο Σεβ. κκ Αθηναγόρας παρέθεσε γεύμα με το τέλος της λειτουργίας στους πιστούς, όπως ήδιστε κάθε Κυριακή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...