Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Με θέμα: «Στον καιρό του Παλαιολόγου»
Ένα ταξίδι στο Βυζάντιο με όχημα τη λογοτεχνική σας φαντασία.

Ζωντανέψτε με την πένα σας τις μέρες του τελευταίου Αυτοκράτορα δημιουργώντας ένα διήγημα έως 2500 λέξεις και παίρνοντας μέρος στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών & η Ενωμένη Ρωμηοσύνη.
Πέρα από τα βραβεία, τα δώρα και τις τιμητικές διακρίσεις του διαγωνισμού, η συμμετοχή σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό είναι μία συναρπαστική και ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα ταξίδι στις πιο δημιουργικές πτυχές του εαυτού σας!         

Κανόνες Συμμετοχής

- Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε δύο κατηγορίες:
α. Μαθητών (Γυμνασίου-Λυκείου)
β. Ενηλίκων.
Για κάθε κατηγορία θα υπάρξει ξεχωριστή διάκριση.

- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα ανεξαιρέτως λοιπών στοιχείων.

- Η έκταση των έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2500 λέξεις (περίπου πέντε σελίδες).

- Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα, το οποίο να μην έχει δημοσιευθεί ποτέ σε οποιοδήποτε επίσημο έντυπο (βιβλίο-εφημερίδα-περιοδικό).

- Τα έργα υποβάλλονται σε επτά (7) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας και θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο.
Εντός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ θα πρέπει να βρίσκεται και ένας άλλος φάκελος ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ μέσα στον οποίο θα βρίσκεται το πραγματικό όνομα και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνιζομένου (διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο), ενώ εξωτερικά αυτού θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, και ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά τη αξιολόγηση-κρίση.
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το απόρρητο και το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
Έργα, στα οποία δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου, θα αποκλείονται εξ αρχής.
- Τα διαγωνιζόμενα έργα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση: ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Μοναστηρίου 225, ΤΚ 54628, Θεσσαλονίκη και με την ένδειξη: Για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, κατηγορία μαθητών ή κατηγορία ενηλίκων αντίστοιχα.

- Η κρίση των έργων θα γίνει από :
  • Αρχιμ. Χρίστο Κυριαζόπουλο, Ph. D. Βυζαντινής Ιστορίας, M. Sc. Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, πρώην Σχολ. Σύμβουλο Φιλολόγων Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
  • Βαβαρούτσο Βίκτωρα, Φιλόλογο
  • Θεοδωρόπουλο Αθανάσιο, Φιλόλογο
  • Καραμήτρου Αμαλία, Δρ. Φιλολογίας
  • Καραμήτρο Ιωάννη, Θεολόγο, Φιλόλογο, τ. Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης
  • Σαρρή Βασίλειο, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας
  • Στεργιούλη Χαράλαμπο, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας

- Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από την 1η Φεβρουαρίου 2014 έως και την 31η Ιουλίου 2014 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

- Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας θα κερδίσει ταξίδι για ένα άτομο σε Κωνσταντινούπολη ή Αττάλεια της Μικράς Ασίας και τιμητική πλακέτα.
Στους συμμετέχοντες που θα καταλάβουν την 2η , 3η , 4η  και 5η θέση (κάθε κατηγορίας) θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες και θα λάβουν βιβλία από τους εκδοτικούς οίκους Αγιορείτικη Εστία, Σταμούλη, Ορθόδοξη Κυψέλη, το Παλίμψηστον, Ι. Μ. Χρυσοπηγής Χανίων, και Ενωμένη Ρωμηοσύνη.
Όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα λάβουν τιμητικό έπαινο καθώς και ένα έντυπο ως επιβράβευση για την συμμετοχή τους.

- Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ενορία της Αγίας Αικατερίνης Χανίων καθώς και μέσα από τις ιστοσελίδες των συλλόγων.
Ο χρόνος διεξαγωγής της εκδήλωσης και ανακοίνωσης των νικητών θα οριστεί μέσα από τις ιστοσελίδες των συλλόγων.



- Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...