Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Μητρ. Σερβίων και Κοζάνης: "20 αιώνες δεν εκόλλησε κανείς από το σώμα και το αίμα του Κυρίου" . Τι λέει για τους τοπικούς άρχοντες, για Δραγασιά και Δαμασκηνιά και για τους ήρωες γιατρούς

«Δεν αμφισβητείται η Θεία Κοινωνία, είκοσι αιώνες δεν κόλλησε κανείς τίποτε από το Σώμα και το Αίμα του Κύριου. Είναι φοβερά αυτά που συμβαίνουν στις ημέρες μας, έχει φτάσει στο κατακόρυφο η απιστία και αμφισβήτηση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.
Εκ παραλλήλου χαρακτήρισε ως μια σύγχρονη «μάστιγα» το ζήτημα του θανατοφόρου κορονοϊού που απασχολεί τους τελευταίους μήνες όλη την υφήλιο.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή πνευματική κρίση προσθέτοντας σε αντιδιαστολή το θαύμα του Αγίου Νικάνορος στην πόλη της Κοζάνης το 1918
όταν σταμάτησε η επιδημία της Γρίπης (σ.σ. Ισπανική Γρίπη) «Η Παναγία μας μας περιμένει, δεν μας εγκατέλειψε ποτέ, εμείς εγκαταλείψαμε Θεό, Παναγία, Αγίους και τα πάντα» λέει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Δύο χωριά της Κοζάνης βρίσκονται σε Καραντίνα
Αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω του Κορονοϊού βρίσκονται από τη Δευτέρα σε καραντίνα δύο χωριά, η Δραγασιά και η Δαμασκηνιά του νομού Κοζάνης (σ.σ. ανήκουν στην πνευματική δικαιοδοσία της ΙΜ Σισανίου και Σιατίστης), ενώ έχουν χαθεί και τρεις συνάνθρωποί μας (σ.σ. από τους 6 συνολικά), με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης να μιλά για αυτό το θέμα με έκδηλη συγκίνηση, ενώ καταλήγοντας χαρακτηρίζει ήρωες τους γιατρούς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Ακούστε τη συνέντευξη:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...