Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κεραμέως: Κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες τη Μ. Εβδομάδα

Κεραμέως: Κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες τη Μ. Εβδομάδα
Παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τις εκκλησίες και μετά τις 11 Απριλίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, τονίζοντας ωστόσο ότι μελετάται το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό το αίτημα για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών αλλά κεκλεισμένων των θυρών.
«Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, και το τονίζω αυτό γιατί οι αποφάσεις μας αφορούν όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες έχει ημερομηνία μέχρι 11 Απριλίου θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα αφορά και την Μεγάλη Εβδομάδα και έχουμε ακούσει το αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή για λειτουργίες που δεν θα επιτρέπονται πιστοί, θα μπορεί να υπάρχει ένας κληρικός και ένας ψάλτης ίσως» – τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.
Κλείνοντας η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «αυτή την στιγμή αποκλείεται η οποιαδήποτε συμμετοχή πιστών για έναν και μόνο λόγο, και δεν έχει να κάνει επ ουδενί με το θρησκευτικό αίσθημα κανενός, αλλά ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερο κίνδυνος της εξάπλωσης του ιού είναι η συνάθροιση».

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/kerameos-kekleismenon-ton-thyron-oi-leitourgies-ti-m-evdomada/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...