Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020

Βιβλίο - Εξομολόγηση για παιδΤου Ιορδάνη Χουδαμά

H ευρηματική της θεολογικής  συγγραφής εστιάζει κατ’ εξοχήν στη σύλληψη υψηλών νοημάτων της μυστηριακής ζωής της εκκλησίας που προσδιορίζουν την καθημερινότητα του πιστού.
Η εξομολόγηση, ως ”διάγνωση”, προβάλλεται στο συγκεκριμένο παιδικό ανάγνωσμα όχι με την έννοια της τυποποίησης ή της απαρίθμησης των λαθών, που υποδεικνύονται στο παιδί από μια κατεστημένη πραγματικότητα, αλλά, ως ικανότητα αναγνώρισης του λάθους, πέρα από κάθε εγωιστική αφετηρία. Η επίγνωση ,πως δεν είμαστε τέλειοι και πως ο αιώνιος προορισμός μας στο ”ευ ζην και στο ευ πράττειν της ματαιότητος μας” είναι η συγχώρηση. Ο συγγραφέας ιερέας ο ίδιος και πατέρας ενός μικρού παιδιού προβάλλει τον ”ηρωισμό” μέσα από την εξομολόγηση- καταργεί τις φοβίες των ”πλανεμένων” – κάνει τα πράγματα ”υπαρκτά”- χωρίς να λησμονεί την προτροπή της λειτουργικής πράξης ”μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε”
***

Εκδόσεις Α. Οικονόμου
Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη νέα μας έκδοση που αφορά στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και απευθύνεται στα παιδιά.
Είναι μια απλή προσέγγιση, στο ουσιαστικό και απόλυτα καθοριστικό για τη ζωή του κάθε παιδιού, αυτό μυστήριο. Σήμερα που όλα τα σταθερά σημεία αναφοράς και οι θεσμοί για ποικίλους λόγους κλονίζονται, το να μάθουμε στα παιδιά μας από τη μικρή τους ηλικία να ακουμπούν την ψυχή τους στο Θεό είναι δώρο πολύτιμο και αναλλοίωτο απέναντι σε κάθε επερχόμενο κλυδωνισμό.
Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι με αυτό το βιβλίο θα μπορούσαμε να συνδράμουμε στο έργο ευθύνης των κληρικών και των γονέων, που στους καιρούς μας γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αλλά και σε αυτό των κατηχητών που καλούνται να διαχειριστούν τις ανησυχίες και τις ανάγκες της ψυχής των μαθητών του κατηχητικού τους.
Συγγραφέας: π. Γεώργιος Χριστοδούλου, εφημέριος Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού
Εικονογράφηση: Γερόντισσα Ανθίμη, Ιερά Μονή Παντανάσσης Κρανιδίου

Έγχρωμο, 40 εικονογραφημένες σελίδες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...