Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η Μητρόπολη απαντά για τους πιστούς έξω από εκκλησία στην Πάτρα -«Δεν τελέστηκε Θεία Λειτουργία»

«Δεν τελέστηκε Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πατρών, όπως έχει συστήσει ο μητροπολίτης προς όλους τους ιερείς, σύμφωνα με τα υπό της πολιτείας οριζόμενα και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πατρών, σχετικά με τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί έξω από τον ναό, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα άτομα. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, επεβλήθησαν τέσσερα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση περιγράφονται και οι ενέργειες, στις οποίες προχώρησαν ο μητροπολίτης Χρυσόστομος και ο εφημέριος της ενορίας. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο εφημέριος άνοιξε τον ιερό ναό μετά τις 8:00, προκειμένου, αν επιθυμούσε κάποιος, κατά τη διάρκεια της ημέρας, να εισέλθει για ατομική προσευχή». «Εκείνη την ώρα ουδείς ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού», προστίθεται. Όπως σημειώνεται, «μετά ταύτα προσήλθαν κάποιοι που ζήτησαν να εισέλθουν για να προσκυνήσουν».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο ιερέας συνέστησε με αγάπη τα δέοντα, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα, ενώ του θέματος επελήφθησαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες απομάκρυναν όσους ευρίσκοντο εκτός του ιερού ναού κάνοντας αυστηρές συστάσεις και επιβάλλοντας ακόμα και πρόστιμα σε όσους δεν είχαν την απαραίτητη άδεια εξόδου».

Επίσης, «ο ιερέας, προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε προσέλευση πιστών έκλεισε τον ιερό ναό και ενημέρωσε τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία, ευχαρίστησε για τη βοήθεια και παρακάλεσε για την περαιτέρω αντιμετώπιση οιουδήποτε θέματος ήθελε προκύψει».
Πρόστιμα σε άτομα για άσκοπη μετακίνηση

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, έξω από τον ναό, καθώς και στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία, βρίσκονταν περίπου 10 άτομα και έπειτα από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, επέβαλλαν διοικητικά πρόστιμα σε τέσσερα άτομα για άσκοπη μετακίνηση.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/apagoreysi-kykloforias-mitropoli-patra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...