Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας : Ολο το σχέδιο της Αστυνομίας για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

 Παρουσία αστυνομικών σε αρκετές εκκλησίες της χώρας για να αποφεύγονται συγκεντρώσεις πιστών γύρω από αυτές, ελέγχοι σε πιλοτές πολυκατοικιών, σε υπαίθριους χώρους αλλά και σε εξοχικές κατοικίες -κυρίως μετά από καταγγελίες- όπου μπορεί να υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις πολιτών, θα περιλαμβάνουν τα μέτρα της ΕΛΑΣ στην Ανάσταση και το Πάσχα με τον φόβο εξάπλωσης του κοροναιού.

Κύριος φόβος των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι η μείωση του κρουσμάτων (στα 10 – 40 σε καθημερινή βάση) της φονικής επιδημίας  στην χώρα μας εκείνη την περίοδο, οι καλές καιρικές συνθήκες κι η εορταστική ατμόσφαιρα θα οδηγήσει χιλιάδες πολίτες να παραβιάσουν την καραντίνα και να συμμετέχουν σε μαζικά πασχαλινά γλέντια.

Κάτι που θεωρείται ότι ίσως οδηγήσει σε ανάκαμψη της επιδημίας στην χώρα μας και σε χιλιάδες νέα κρούσματα . Κι αυτό γιατί  εκτιμάται ότι στην χώρα μας κυκλοφορούν 20.000 περίπου νοσούντες που μπορεί, λόγω των συνεχων μετακινήσεων και συναντήσεων των πολιτών, να δημουργήσουν ένα νέο κύκλο επιδημίας με χιλιάδες κρούσματα και θανάτους στο τέλος Απρίλη και σε μια περίοδο όπου έπρεπε να υπάρχει φυσιολογικά εκμηδένισή τους και σχετική επάνοδος στην κανονικότητα.

Στις 13 χιλιάδες Εκκλησίες

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ  και της Πολιτικής Προστασίας  φοβούνται ότι κοντα σε ορισμένους από τους 12.000-13.000 ναούς της χώρας-ιδιαίτερα σε επαρχιακές περιοχές – όπου θα πραγματοποιηθούν λειτουργίες  κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρξουν συγκεντρώσεις πιστών με λαμπάδες ή ακόμη και κάποιοι που θα επιζητήσουν να υπάρχει μια μικρή περιφορά Επιταφίου κ.λπ.
Μάλιστα υπάρχουν φόβοι ότι αυτό ίσως γίνει σε κάποιες από τις 20 περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει ακόμη κρούσμα κοροναϊού και ορισμένοι θα έχουν αποκτήσει «αίσθηση ασφαλείας». Επιπλέον φαίνεται να έχει υπάρξει ενημέρωση  ότι σε 4 – 5 εκκλησίες της χώρας έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις για τον χρόνο που μπορεί να δώσουν παρόν οι πολίτες σε αυτές.

Αυτό φαίνεται να οδηγεί στη απόφαση να υπάρχει και παρουσία  αστυνομιών κοντα στις μεγάλες τουλάχιστον εκκλησίες για να αποφευχθούν συγκεντρώσεις πολιτών.
Σημειώνεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μελετήσει και την δημιουργία site όπου θα καταχωρούνται οι διαδικτυακές μεταδόσεις σε περισσότερους από 80 μητροπολιτικούς ναούς της χώρας, και ήδη υπάρχει προεργασία για την απόκτηση ορισμένων καμερών.

in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...