Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΠΙΣΤΕΥΕ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

ΠΙΣΤΕΥΕ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

 Η πίστη και η λογική της απιστίας. Ας αναφέρουμε μερικά παραδείγματα της καθημερινότητας :

Η πίστη δημιουργεί και έχει ζωή και ελπίδα σε όλα τα αδιέξοδα.
Η λογική σκοντάφτει και δημιουργεί αδιέξοδα και στα πιο μικρά πράγματα (προβλήματα).
Η πίστη καλλιεργεί την αισιοδοξία γιατί ζητάει βοήθεια από τον Τριαδικό Θεό.
Η λογική οδηγεί στην απαισιοδοξία γιατί λογικά δεν βρίσκει λύση.
Η πίστη κάνει υπέρβαση γιατί εκεί που πιστεύει δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανυπέρβλητη δυσκολία.
 Η πίστη καλλιεργεί την υπομονή και επιμένει ζητώντας λύση.
Η λογική χάνει την υπομονή και οδηγεί τον άνθρωπο στην απελπισία. Ξεκινώντας ένα έργο με ελάχιστα οικονομικά η πίστη σου λέει κάνε τον σταυρό σου και προχώρα έχει ο Θεός μη φοβάσαι. Προχωράς, αισιοδοξείς, πετυχαίνεις και μεγαλουργείς.
Η λογική σου λέει ότι εφόσον δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα δεν μπορείς να ξεκινήσεις κανένα έργο και σκοντάφτεις στη δημιουργία και χάνεις την ευκαιρία. Όταν είσαι ένα μικρό έθνος και πιστεύεις στον Θεό δεν φοβάσαι το πολυάριθμο έθνος, το αντιμετωπίζεις παλληκαρίσια και νικάς. Όταν όμως δεν πιστεύεις η λογική σου δημιουργεί ηττοπάθεια και υποτάσσεσαι αμαχητί. Αυτά τα παραδείγματα υπάρχουν πολυάριθμα στην πατρίδα μας από την Αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο υπάρχει Πίστη στο Θεό.
 Η πίστη σου λέει κάνε παιδιά, δημιούργησε οικογένεια και έχει ο Θεός και πράγματι βλέπεις υπέρ πολυτέκνου που όλα τα παιδιά προοδεύουνε και διατηρείται και το έθνος.
 Η λογική περιορίζει την τεκνοποιία λέγοντας <πώς θα κάνεις παιδιά υπάρχει κρίση > και δημιουργεί δυσκολία ακόμα και για ένα παιδί και έτσι παθαίνει μαρασμό αυτό το έθνος. Ω άθλια λογική.
 Η πίστη σου λέει όταν είσαι άρρωστος <<Μη φοβάσαι. Προσευχήσου. Υπάρχει ο Θεός, υπάρχει το θαύμα>>και παρηγορείσαι, Ελπίζεις, Εξομολογείσαι, Κοινωνάς και αναπτερώνεσαι. Με τη λογική στη βαριά αρρώστεια κυριαρχεί ο φόβος, η αγωνία, η απελπισία και δεν υπάρχει ούτε η ιατρική παρηγοριά. Δεν ζητά τον Ιερέα να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει διότι θεωρεί την παρουσία του το τέλος της ζωής και όχι ελπίδα σωτηρίας και έτσι ο άνθρωπος πεθαίνει πριν πεθάνει.
 Η πίστη αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα μικρά ή μεγάλα με προσευχή, με ελπίδα και υπομονή, με το βλέμμα στραμμένο στον Τριαδικό Θεό και την Γλυκιά μας Μανούλα την Μητέρα όλου του κόσμου Την Παναγία Μας και η ζωή συνεχίζεται.
 Η λογική κάθε πρόβλημα το μετράει με το μέγεθος και σκοντάφτει, απελπίζεται, αγχώνεται και γεννώνται παρενέργειες αδιέξοδα, αρρώστιες, ψυχοφάρμακα. Από έλλειψη πίστεως η ανθρωπότητα έγινε ανισόρροπη, τρελή, καταθλιπτική, διαστροφική, τερατώδης, μεταδίδοντας καθημερινά από τα αποχαυνωτήρια της τηλεόρασης τα πιο απίθανα εγκλήματα και με τους υποκριτές, ανώμαλους, διεστραμμένους, υποσχόμενους την σωτηρία της ανθρωπότητας. Κλείστε την τηλεόραση να γλυτώσετε.
Η πίστη είναι για τους εθελοντές, για τους ασυμβίβαστους της κάθε κακίας. Με το άδειασμα του παλαιού ανθρώπου στα πόδια του Κυρίου δια μέσου του Ιερού Μυστηρίου της Μετάνοιας και της Εξομολογήσεως ενώπιον επιλεγμένου ιερέα (Πνευματικού), με συνεχές αγώνα ζώντας μυστηριακή ζωή (τακτική εξομολόγηση και Θεία κοινωνία κατά την κρίση του πνευματικού), μελέτη του Ευαγγελίου και των Πατερικών κειμένων μυστηριωδώς φωτίζεται, δυναμώνει και τότε θα καταλάβει το νόημα της πίστεως και θα αλλάξει η ζωή του. Όποιος άνθρωπος γεμίζει την καρδιά του καλοσύνη είναι μακάριος, λάμπει, έχει χαρά άδολη αγάπη προς όλους εχθρούς και φίλους και είναι παρηγοριά σε κάθε πονεμένο. Από ανθρώπους του Θεού έχει ανάγκη ο κόσμος, η οικογένεια, ο δήμος, το κράτος, η ανθρωπότητα για να αλλάξει όλη αυτή η αθλιότητα. Αυτή τη στιγμή κυβερνούνε οι άπιστοι, τα σκύβαλα, τα πάθη και η ατιμία γι’ αυτό ας στραφούμε όλοι στον Θεό, στην πίστη που είναι ουράνιο Δώρο. Ας προσευχηθούμε να παρέμβει ο Κύριος ακούγοντας τις παρακλήσεις του μικρού ποιμνίου που δέονται καθημερινός για την μετάνοια και την σωτηρία του γένους των ανθρώπων λέγοντας ο ίδιος <<Δεν θέλω την απώλεια των αμαρτωλών>>. Πίστευε, αγάπα, αγωνίσου και ο Θεός θα είναι πάντα μαζί σου. Ο Άγιος Παϊσιος έλεγε <<Εάν θέλεις να αυξήσης την πίστη σου να πάρεις διαζύγιο από την λογική>>.
 Καλόν Αγώνα Αδελφέ.
Ει το όνομα Κυρίου Ευλογημένο από του Νυν και έως του Αιώνος. Δούλος Θεού Νικόλαος.(Τζάφας)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...