Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η κρίση πρεπει να ξεπεραστεί με πίστη, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η κρίση πρεπει να ξεπεραστεί με πίστη, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια» Κάλεσμα σε όλους τους Ελληνες να αντιμετωπίσουν με ενότητα, πίστη και αλληλεγγύη τις οικονομικές δυσκολίες απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο «Σπίτι του Ηθοποιού».
«Η κρίση», είπε ο κ. Ιερώνυμος, «πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της αλληλεγγύης. Οι Ελληνες πρέπει να ξαναγίνουμε μία οικογένεια, να αγαπά και να φροντίζει ο ένας τον άλλο και να μην θέτουμε πάνω απ΄ όλα τις σκοπιμότητες και τις ιδιοτέλειες.
» Ο πόνος που βιώνει τον τελευταίο καιρό ο καθένας, μάς έχει ωριμάσει. Πονέσαμε πολύ, αλλά σιγά –σιγά θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας, κυρίως την αλληλεγγύη, σε ένα κοινό στόχο. Με την πίστη μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία».
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προσφορά των ελλήνων ηθοποιών υπογραμμίζοντας ότι «το έργο του ηθοποιού είναι να κάνει τους άλλους τους ανθρώπους να γελάσουν να προβληματιστούν, να δούνε τη ζωή με τη σωστή διάσταση» αλλά όπως είπε, «μόνο με αλλαγή νου και καρδιάς μπορούμε να σταματήσουμε συνήθειες και πάθη που αρρωσταίνουν την κοινωνία μας».
Με αφορμή την εορτή του Πάσχα, αλλά και την συμπλήρωση ενός έτους φροντίδας, από το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» σε ηθοποιούς, με καθημερινά γεύματα αγάπης, ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού, Κωνσταντίνο Δήμτσα, είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Γιάννη Βόγλη, την Μέλπω Ζαρόκωστα, τον Νίκο Βερλέκη τον Βαγγέλη Κομματά, τον Θέμη Μάνεση, την Καίτη Φίνου τον Νίκο Ζιάγκο, το Νίκο Μπακογιάννη, τον Σπύρο Μπιμπίλα, την Μαρία Κωσταντάρου κ.α. για προβλήματα της καθημερινότητας και να μοιράσει πασχαλινά δώρα.
Η πρόεδρος του Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού» Άννα Φόνσου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Αρχιεπίσκοπο και την «Αποστολή» για τη συνεχή της στήριξη στους ηθοποιούς, λέγοντας: «Όπως ξέρετε ο κλάδος μας δεινοπαθεί, έχουμε μεγάλη ανεργία. Οι νέοι ηθοποιοί βρίσκονται σε απόγνωση».
Ο διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στη συνεργασία της «Αποστολής» με το «Σπίτι του Ηθοποιού» εκφράζοντας, όπως είπε το σεβασμό του για τις ανάγκες των ανθρώπων εκείνων «με τους οποίους μεγαλώσαμε μέσα από τα έργα τους και τις ταινίες τους γελώντας, κλαίγοντας, θυμώνοντας, αγωνιώντας, συμμετέχοντας και εμείς νοερώς από το ρόλο του θεατή. Αυτούς τους ανθρώπους ερχόμαστε να διακονήσουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό μας και στη ψυχή μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...