Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Η νέα ελληνική αεροπορική που πετάει με την ευχή της…εκκλησίας

Η SkyGreece Airlines φιλοδοξεί να καλύψει το κενό της Ολυμπιακής και να ενώσει τους Έλληνες της διασποράς.  
SkyGreece-Airlines-S.A.-Boeing-767-300ER-photo-from-SkyGreece-Facebook-page
Η νέα ελληνική υπερατλαντική εταιρεία SkyGreece Airlines S.A., που ιδρύθηκε από Έλληνες του εξωτερικού από τον Καναδά και τις ΗΠΑ, απέκτησε σύμφωνα με το travelweek όλες τις απαραίτητες άδειες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Ελλάδα και το υπουργείο Μεταφορών. Μετά και τη δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε με στελέχη της ΥΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία εκπλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία και είναι έτοιμη για την εκτέλεση δρομολογίων.
Προγραμματίζει συγκεκριμένα πτήσεις από Αθήνα σε Τορόντο, Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη, αφού εξασφαλίσει και τις απαραίτητες άδειες από τις αρχές σε ΗΠΑ και Κανάδα.
Η SkyGreece Airlines S.A. είναι μια εταιρεία που στελεχώνεται από έμπειρο δυναμικό με χρόνια στο χώρο των αερομεταφορών και κύριος στόχος της είναι να ενώσει την Ελλάδα με τους Έλληνες της διασποράς.  Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Μαρκόπουλο στην Ελλάδα, στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο στον Καναδά, ενώ αναμένεται να αποκτήσει γραφεία και στη Νέα Υόρκη.
Το πρώτο της αεροσκάφος είναι ένα Boeing 767-300 ER, με την ονομασία «Ταξιάρχης» , ενώ η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία να αποκτήσει και δεύτερο αεροσκάφος.
Επικεφαλής της εταιρείας είναι ένας άνθρωπος της εκκλησίας, ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής. Ο ίδιος στις αρχές του εγχειρήματος είχε δηλώσει: «Η ομάδα μας δεν είναι μια κλίκα λεφτάδων. Είμαστε μια πολυμετοχική εταιρεία με ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα και δεν θέλουν να μένουν αποκομμένοι από αυτή. Γι’ αυτό και θα πετύχουμε. Μέσα στο αεροπλάνο θα έχουμε ελληνικό φαγητό, ελληνική μουσική, ενώ θα υπάρχει και ένα κανάλι με ψαλμούς και χριστιανικούς ύμνους. Ξέρω πως ακούγοντας το αυτό κάποιοι θα γελάσουν στην Ελλάδα, αλλά η Εκκλησία για την Ομογένεια είναι το Α και το Ω».
Ο πατήρ Νικόλαος έχει ήδη συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως αναφέρει το fpress.gr, οι οποίοι τον στηρίζουν πλήρως για το πτητικό έργο της εταιρείας.
Η απλότητά του και η αμεσότητα του κερδίζουν τους συνομιλητές του, ενώ η ευφράδεια λόγου του τον βοήθησε να κάνει πολλούς ομογενείς επιχειρηματίες να στηρίξουν την ιδέα του και το όνειρό του, που είχε από τότε που σπούδαζε aviation στο Μόντρεαλ.
pater
Οι φιλόδοξοι αντικαταστάτες της Ολυμπιακής
Μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής το 2009 και την οριστική εξαγορά της από την Aegean Airlines, αρκετοί θέλησαν να καλύψουν το αεροπορικό κενό που δημιουργήθηκε στα δρομολόγια μακρινών αποστάσεων, με ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ένα παράδειγμα είναι η Hellenic Imperial, η οποία, παρά τις εξαγγελίες του 2011, δεν κατάφερε να διεξάγει τακτικές πτήσεις προς τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη της να βρίσκονται παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Αντιστοίχως και η Qatar Airways, παρά τις σχετικές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Akbar Al Baker και μάλιστα επί αθηναϊκού εδάφους (τέλη του 2012), δεν «τόλμησε» να δρομολογήσει την πτήση Ντόχα – Αθήνα – Νέα Υόρκη.
Το μεγάλο βήμα, δηλαδή τα υπερατλαντικά ταξίδια, αποφεύγει και η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, η Aegean Airlines, χαρακτηρίζοντάς τα «υψηλού ρίσκου».
Τώρα, εμφανίστηκε η Sky Greece, με επικεφαλής έναν κληρικό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, ο οποίος και συνεπικουρείται από τους Βασίλη Αλεφάντη και Παναγιώτη Χειλάκο, τουριστικούς πράκτορες της Βορείου Αμερικής.
Η εταιρεία «SkyGreece Αερογραμμές» ιδρύθηκε στα τέλη του 2012. Στα μέσα Μαΐου 2013 κατεβλήθη το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 60.000 ευρώ, το οποίο, στα τέλη του 2013, αυξήθηκε στα 1,03 εκατ. ευρώ.
  http://www.fortunegreece.com/article/nea-elliniki-aeroporiki-pou-petai-tin-efchi-tisekklisias/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...