Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Ιερές Ακολουθίες & Συναυλία Βυζαντινής ΜουσικήςΕ Λ Λ Η Ν Ι Κ Η    Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΣΕΡΒΙΩΝ  &  ΚΟΖΑΝΗΣΚοζάνη, 3 Απριλίου 2014Ιερές  Ακολουθίες  &  Συναυλία  Βυζαντινής  Μουσικής

1. Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 7.00 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποι­με­νάρ­χου μας κ. Παύ­λου.
2. Στο εξωκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος («χαμηλός Αη-Λιάς») Κοζάνης τοποθετήθηκε Ιερέας ως μόνιμος Εφημέριος και πλέον τελούνται όλες οι Ιερές Ακολουθίες (ο Ακάθιστος Ύμνος θα ψαλλεί στις 6.30 μ.μ.).
Την προσεχή Κυριακή Ε΄ Νηστειών (6 Απριλίου) η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Παύλου.
3. Ο έκτος (και τελευταίος) Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί την Κυριακή Ε΄ Νηστειών  (6 Απριλίου) στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης στις 6.30 μ.μ., χοροστατούν­τος του Σε­βα­σμι­ω­τά­του κ. Παύ­λου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο  Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αυγουστίνος Μύρου, με θέμα: «Συμπόρευση προς το πάθος και την Ανάσταση».
Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ι. Μητροπόλεως «Ιάκωβος ο Ναυπλιώτης» θα πλαισιώσει τα 2 αναλόγια κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, και μετά το πέρας της Ακολουθίας θα ψάλλει ύμνους του Τριωδίου και της Μεγάλης Εβδομάδας, με χοράρχη τον κ. Κων/νο Αρβανίτη.Από την Ιερά Μητρόπολη
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...