Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Θεία Κοινωνία με υπεύθυνη δήλωση για μαθητές δημοτικού στην ΚρήτηΘεία Κοινωνία με υπεύθυνη δήλωση για μαθητές δημοτικού στην Κρήτη

Η δήλωση που μοιράστηκε στους μαθητές (φωτογραφία από το Radio Lasithi 92,3)  Αίσθηση προκάλεσε η πρωτοβουλία διευθυντή δημοτικού σχολείου στην Ιεράπετρα να μοιράσει στους μαθητές υπεύθυνες δηλώσεις, ώστε οι γονείς να βεβαιώσουν ότι τα παιδιά τους είναι προετοιμασμένα για την Θεία Κοινωνία.

Οι βεβαιώσεις μοιράστηκαν στα παιδιά την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να κοινωνήσουν το πρωί της Παρασκευής στην εκκλησία του χωριού.

Ο διευθυντής διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία ήταν αποκλειστικά του συλλόγου διδασκόντων, υπενθυμίζοντας ότι επιθυμούν οι σχέσεις με τους γονείς να είναι απολύτως ξεκάθαρες και να ενημερώνονται για όλα τα ζητήματα.

Η εφημερίδα «Έθνος» επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης, Απ.Κλινάκη, ο οποίος απέδωσε την πρωτοβουλία στον υπερβάλλοντα ζήλο του συναδέλφου του.

«Ο διευθυντής, ο οποίος είναι εξαιρετικός, σκέφτηκε έτσι επειδή πέρυσι μετά τη Θεία Κοινωνία οι γονείς δύο μαθητών διαμαρτυρήθηκαν, επειδή δεν ήθελαν να μεταλάβουν τα παιδιά τους.

» Με σεβασμό προς τις θρησκευτικές αξίες, αλλά και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, ο διευθυντής αυτή τη φορά θέλησε να ενημερώσει τους γονείς με επίσημο τρόπο, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις» τόνισε. 

Τέλος, ενώ και εκκλησιαστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι δεν ζητήθηκε από την πλευρά τους κάποιο έγγραφο.
Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...