Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας, ούτε μπαμπούλας

«Χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων»

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας, ούτε μπαμπούλας
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την ομιλία του   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

«Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας, δεν είναι μπαμπούλας, δεν μπορεί να πάρει το βούρδουλα, όπως μερικοί φωνάζουν και βγαίνουν στους δρόμους» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την κοπή βασιλόπιτας της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, ωστόσο τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια επίθεση, απλώς επιθυμεί να σημειώσει τα πραγματικά γεγονότα. «Σε μια εποχή που γίνεται μεγάλη συζήτηση αν πρέπει να έχουμε Θρησκευτικά στα σχολεία, σε μια εποχή που γίνεται πρόταση να καταργηθεί η προσευχή στο σχολείο, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να λεγόμαστε Έλληνες, αλλά κάτοικοι της Ελλάδας», οι γονείς, τόνισε, πρέπει να προβληματίζονται, διότι όλα αυτά είναι ανησυχητικά φαινόμενα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι εκείνοι που χαράσσουν αυτές τις γραμμές πρέπει να επανεξετάζουν τα πράγματα. «Η Εκκλησία πρέπει να κάνει έργο ουσιαστικό και αυτό θέλει να κάνει και αυτό προσπαθεί. Θέλει, όμως, και τη βοήθεια των γονέων, των κηδεμόνων. Χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων» είπε εμφατικά.

Επιπλέον, μίλησε σχετικά με το Κέντρο Πολιτισμού της Αρχιεπισκοπής για το οποίο τόνισε πως «με αυτό το κέντρο θέλουμε να εξυπηρετήσουμε παιδιά, φοιτητές, ακόμη και ηλικιωμένους», ενώ έκανε ειδική μνεία για το έργο της Αρχιεπισκοπής, που ενισχύει καθημερινά 53.000 ανθρώπους.

«Όλοι μας λένε συγχαρητήρια, το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις Μητροπόλεις. Αυτό, όμως, δεν είναι έργο της διοικούσας Εκκλησίας. Άλλωστε, δεν έχει τόσα χρήματα η Εκκλησία και αυτά που λένε είναι παραμύθια. Αυτό το έργο είναι από τους ανθρώπους που έρχονται και βοηθούν, όσο μπορεί ο καθένας», υπογράμμισε.

Τέλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Ιερώνυμος ευχαρίστησε όλους «όσοι συντελούν στην πνευματική εργασία της σχολής της Βιβλιοθήκης. Αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στο κοινωνικό φροντιστήριο και συνεχάρη τους καθηγητές που στηρίζουν τόσα χρόνια το έργο της Αρχιεπισκοπής». Επίσης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους γονείς για τα εφόδια που προσφέρουν στα παιδιά τους για τη θωράκισή τους, όπως το ότι βάζουν στις καρδιές τους Χριστό και Ελλάδα. «Αν βάζετε στα παιδιά σας Χριστό και Ελλάδα μη φοβάστε, θα έρθουν μπόρες και καταιγίδες, αλλά αυτά θα νικήσουν», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γενικός διευθυντής της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, Σεβαστιανός Ανδρεάδης. Παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις και το έργο της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου και εν συνεχεία η «Θεατρική Συντροφιά» της Αρχιεπισκοπής παρουσίασε την παράσταση «Η Δικαιοσύνη του Κορρεγιδόρ». Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα, και κατόπιν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης ευλόγησε τη βασιλόπιτα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», παρουσία αρχιερέων, ιερέων, πολιτικών, ακαδημαϊκών και πλήθους κόσμου.
Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...