Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Έρανος την Κυριακή στους ναούς στην Κύπρο για τον ελληνικό λαό

Έρανος την Κυριακή στους ναούς στην Κύπρο για τον ελληνικό λαόΈρανος θα διεξαχθεί σε όλους τους ιερούς ναούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας την ερχόμενη Κυριακή, 4 Μαρτίου, προς ενίσχυση του ελληνικού λαού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.
Όπως αναφέρεται, ήδη η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενορίες και άλλους φορείς, καθώς και άλλες Ιερές Μητροπόλεις, απέστειλαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ρουχισμού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Μητροπόλεις, τα οποία και διανέμονται στοχευμένα σε ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι, άνεργοι, άστεγοι και ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας.
Το προϊόν του εράνου της ερχόμενης Κυριακής, μαζί με εισφορά και της Αρχιεπισκοπής, θα αξιοποιηθεί για την αγορά τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι των δυσπραγούντων Ελλήνων. «Στόχος είναι, να μην υπάρξει το επερχόμενο Πάσχα ελληνική οικογένεια, η οποία να μην έχει τα αναγκαία ήδη διατροφής για τις άγιες αυτές ημέρες που θα εορτάζουμε.»
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και σε σχετική εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου Β, η οποία θα αναγνωσθεί την ερχόμενη Κυριακή, όπου – μεταξύ άλλων – σημειώνει ότι οι ειδήσεις για τα παιδιά των σχολείων, τους αστέγους, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους και τους συνταξιούχους, που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους τροφή, είναι πράγματι συγκλονιστικές.
«Ομολογουμένως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη εθνική τραγωδία, που όμοιά της δεν έζησε η Ελλάδα, μετά τους χρόνους της Γερμανικής Κατοχής. Και, όπως αντιλαμβάνεστε, ως Εκκλησία και ως Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπορούμε, και δεν είναι δυνατό, να σταθούμε αδιάφοροι και απαθείς. Αντίθετα, έχουμε χριστιανικό, αλλά μαζί και εθνικό χρέος, να επιδείξουμε, για μια ακόμη φορά, έμπρακτη την αγάπη μας προς τη σκληρά δοκιμαζόμενη σήμερα μητέρα πατρίδα και να προσφέρουμε την ολόψυχη βοήθεια και συμπαράστασή μας προς τους δυσπραγούντες Ελληνες αδελφούς μας.»
Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρεται στην εγκύκλιο, διευκρινίζει τέλος ότι τα συνολικά έσοδα του εράνου θα αξιοποιηθούν με την αγορά τροφίμων που θα αποσταλούν προς ενίσχυση των συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, αναφέρει το onlycy.com.

 http://www.tsantiri.gr/kypros/eranos-tin-kiriaki-stous-naous-stin-kipro-gia-ton-elliniko-lao.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...