Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Δωρεάν 3.000 τσιπούρες σε άπορους για τη γιορτή του Ευαγγελισμού

Από τους ιχθυοκαλλιεργητές της Σαγιάδας,

Τρεις χιλιάδες τσιπούρες παρέδωσε σήμερα στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Λωρίδας Σαγιάδας- Θεσπρωτίας, ενόψει του αυριανού εορτασμού του Ευαγγελισμού.
tsipouresΤα ψάρια θα διανεμηθούν σε κοινωνικά ιδρύματα, όπως οι μητροπόλεις Άρτας, Νικοπόλεως και Πρέβεζας, ενοριακά συσσίτια, γηροκομεία, καθώς και δομές πρόνοιας.
Ο πρόεδρος των ιχθυοκαλλιεργητών, Γιάννης Χεκίμογλου, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανέφερε ότι με την πρωτοβουλία τους, ήθελαν να βοηθήσουν, να δώσουν μία μικρή χαρά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο κ. Χεκίμογλου πρόσθεσε ότι κατά καιρούς δέχονται αιτήματα από παιδικούς σταθμούς, ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα για βοήθεια και το πράττουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.
Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας λειτουργούν 27 επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας οι οποίες προωθούν το προϊόν τους, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των ιχθυοκαλλιεργητών, πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, καθώς πολλές μονάδες είναι καταχρεωμένες, ενώ λόγω έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, το προϊόν τους πωλείται κάτω του κόστους.
Στην παραλαβή των προϊόντων παρέστη και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών και τόνισε ότι πρόκειται για αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω και της εορταστικής συγκυρίας.
http://www.matrix24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...