Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το παιδί που θεράπευσε ο Άγιος Λουκάς στο Άργος (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελο Μπουγιώτη                      
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS23
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, το Αργος υποδέχθηκε τα Ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, του Ιατρού, το οποίο θα φιλοξενείται για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014. 
Η υποδοχή έγινε στον προαύλιο χώρο του ναού. Το τεμάχιο του Λειψάνου έφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, πλαισιωμένος από Ιερείς της πόλεως.
Στο διάστημα παραμονής του ιερού λειψάνου στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες.
Μαζί με το λείψανο του Αγίου τέθηκαν προς προσκύνηση και άλλα αντικείμενα που ανήκαν στον Άγιο Λουκά.
Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος παραβρέθηκαν στην υποδοχή. Ακολούθησε η πρώτη στάση των χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον Μητροπολίτη Αργολίδος.
Κατά την διάρκεια των ακολουθιών ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος προέβει εις χειροθεσία σε πνευματικούς των Ιερέων του Ι. Ναού του Αγίου Πέτρου, των πατέρων Γεώργιο Σελλή (πρόεδρο του ΙΣΚΕ) και Παναγιώτη Κιντή.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στο τέλος των χαιρετισμών παρουσίασε στους πιστούς ένα παιδί από την Ρωσία το οποίο θαυματουργικά ο Αγιος Λουκάς έκανε καλά το χέρι του μετά από ατύχημα που είχε μικρός.
Πιο συγκεκριμένα το παιδί ήταν πιανίστας από μικρή ηλικία όταν ήταν 10 ετών, του κόπηκαν τα δύο δάχτυλα του δεξιού του χεριού, οι γιατροί δήλωσαν πως δε γίνεται τίποτα και το παιδί δεν θα μπορεί πάλι να παίξει πιάνο, οι γονείς του έμαθαν για τον Άγιο Λουκά και τα θαύματα που έκανε και αμέσως πήγαν με το μικρό στη Συμφερούπολη.
Εκεί στο τάφο του παρακάλεσαν τον Άγιο Λουκά να κάνει καλά το παιδί τους και το θαύμα έγινε μετά από μερικές ημέρες τα δάκτυλα του παιδιού ήταν και πάλι καλά.
Στην υποδοχή των Λειψάνων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, ο πολιτευτής Β.Σιδέρης, κα.

LEIPSAN AG LOUKA ARGOS5
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS7
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS8
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS9
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS10
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS13
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS16
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS21
LEIPSAN AG LOUKA ARGOS22
DSC 4292AGIOUS LOUKAS PALIES PHOTO

Το θαύμα που είχε κάνει ο άγιος Λουκάς της Κριμαίας στον μικρό (τότε) παιδί από την Ρωσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...