Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ι.Μ Σερβίων και Κοζάνης : Αποστολή Αλληλεγύης στην Κεφαλλονιά

Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποστείλει βοήθεια στον δοκιμαζόμενο από τους πρόσφατους σεισμούς λαό της Κεφαλλονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος, απευθυνόμενος με Εγκύκλιό του στο ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, έκανε έκκληση για: «....ολόψυχο προσωπική και κοινωνική προσφορά όλων μας προς τους δοκιμασθέντας αδελφούς της Κεφαλληνίας και εκ βαθέων και με πίστη προσευχή προς τον Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό για την ανακούφιση και την παρηγορία τους».
Το πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας για μία ακόμη φορά απέδειξε τα φιλάδελφα αισθήματά του και δεν στάθηκε θεατής στη δοκιμασία του πλησίον του. Ενθυμούμενο, άλλωστε, και τη δική του εμπειρεία από τον σεισμό του 1995, ανταπροκρίθηκε ολόθυμα στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας και συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα από είδη τροφίμων και υγιεινής: γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, σάλτσες, λάδι, αλεύρι, κονσερβοποιημένα προϊόντα, εμφιαλωμένα νερά, σαπούνια, απορρυπαντικά και χαρτικά.
Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος από την ανταπόκριση στην έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεως απέστειλε ευχαριστήριο επιστολή στο ποίμνιο τονίζοντας ότι: «....ο ανθρώπινος πόνος είναι αρκετά μεγάλος και οι οικονομικές δυσχέρειες πολλών Χριστιανών είναι πολλές, αλλά αυτό δεν σας άφησε ασυγκίνητους στο δράμα που περνάει ο λαός της Κεφαλλονιάς με το να συμμετέχει ο καθένας είτε με το περίσσευμα είτε με το υστέρημα. Είμαι περήφανος για εσάς, για την εμπιστοσύνη σας στην τοπική Εκκλησία, για την φιλανθρωπία σας, για την αλληλεγγύη σας προς τον πληγέντα συνάνθρωπό μας. Ευχαριστώ και προσεύχομαι για όλους σας, να έχετε πάντοτε στα σπίτια σας υλικά αγαθά και ανέσεις· περισσότερο όμως να είστε γεμάτοι από καλωσύνη, ευγένεια και πίστη στον Πανάγαθο Θεό...».
Ευχαριστίες, επίσης, απηύθυνε ο Μητροπολίτης: α) για την προσφορά των αγαθών στα Σούπερ Μάρκετ Αφων Γρηγοριάδη, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβενδού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, οι μαθητές του οποίου έστειλαν και ζωγραφιές κολλημένες πανω στα κιβώτια, και β) στην Κάβα ποτών Ιωάννη Δεμιρτζίδη και στην Ηλεκτραποθήκη Μουράτογλου, που προσέφεραν την υλικοτεχνική βοήθεια για την ορθή διεκπεραίωση της αποστολής.
Το φορτηγό που μετέφερε την βοήθεια αναχώρησε από την Κοζάνη την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, παρόντος του Σεβασμιώτατου κ. Παύλου, ο οποίος ευχαρίστησε και πάλι το χριστεπώνυμο πλήρωμα, αλλά και όλους τους φορείς που συνδράμουν στην φιλανθρωπική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης κ. Ιωάννης Σόκουτης, ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλειος Κωνσταντόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρισης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης κ. Κωνσταντίνος Κυτίδης.
Την αποστολή συνόδευσε εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, και ο υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βαχτσεβάνος, ο οποίοι και παρέδωσαν τη βοήθεια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα.


Από την Ιερά Μητρόπολη0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...