Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Χαιρετισμός Φοιτητών προς δόξαν και τιμήν του Αγίου μας Πορφυρίου (15-2-2016)





Σεβασμιώτατοι
Άγιε Καθηγούμενε της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, Γέροντα Χριστόδουλε
Άγιε Δικαίε της Σκήτεως του Αγίου Ανδρέα του Αγίου Όρους, Γέροντα Εφραίμ
Σεβαστοί Πατέρες
Ελλογιμώτατοι κ. Καθηγηταί
Αγαπημένοι μας Νέοι και Νέες
Ευλογημένο Ποίμνιο του Χριστού

Αρχικά, ως φοιτητικός σύλλογος του Οσίου Πορφυρίου, οφείλουμε να δοξάσουμε τον γεμάτο αγάπη Χριστό μας, ο οποίος μας ξανα-αξίωσε να συναχθούμε όλοι μαζί εδώ σήμερα, στον ναό του πολιούχου μας ενδόξου μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, για να τιμήσουμε και πάλι τον θαυματουργό προστάτη μας, τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.
Θερμές ευχαριστίες αρμόζουν και στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Άνθιμο, ο οποίος για άλλη μια φορά αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας και έδωσε την ευλογία του για να ξανατιμήσουμε τον Άγιο Πορφύριο, τον ευλογημένο μας προστάτη!
Θα ήταν παράλειψή μας, αν δεν ευχαριστούσαμε και τους καλούς μας Ιερείς του Αγίου Δημητρίου και ιδιαίτερα τον πατέρα Ιάκωβο, τον προϊστάμενο του ναού, ο οποίος μας συγκίνησε βαθύτατα, ακριβώς διότι βοήθησε τα μέγιστα, στην διοργάνωση αυτής της αγίας εκδήλωσης.
Αγαπημένοι μας εν Χριστώ αδελφοί, μετά την πρώτη Ημερίδα προς τιμήν του Αγίου μας, μας παρακαλέσατε να ξανακάνουμε κάτι σύντομα, επειδή όπως μας είπατε, ο Άγιος Πορφύριος άγγιξε την πονεμένη καρδιά σας και την γέμισε παρηγοριά, ελπίδα, αγάπη, σας άλλαξε, με λίγα λόγια, την ζωή και σας έφερε κοντά στην όντως Ζωή, στον γλυκύτατο Χριστό!
Έτσι αγαπημένο μας ποίμνιο, τα νέα τα παιδιά σου που σε αγαπούν, άκουσαν το αίτημά σου και διοργάνωσαν αυτήν την μοναδική εκδήλωση, στην οποία να είσαι και πάλι σίγουρο, ότι ο Άγιός μας θα είναι παρών και θα σε ευλογεί πλουσιοπάροχα!
Τελειώνοντας, μέσα από αυτήν την εκδήλωση, θέλουμε, ως νέοι και νέες να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους σεβαστούς μας Επισκόπους, Ιερείς, γονείς, διδασκάλους και παιδαγωγούς: Αυτό που ποθούμε είναι η Αγιότητα! Αυτό ζητάνε οι νεανικές ατίθασες ψυχές μας, έτσι θα μας ελκύσετε για να έρθουμε κοντά σας και κοντά στην εκκλησία. Δεν έχουμε ανάγκη, δεν ζητάμε ούτε λιγότερη νηστεία, ούτε μετάφραση των λειτουργικών κειμένων, ούτε μικρότερες ακολουθίες, ούτε τέλος να υποκρίνεστε ότι μας αγαπάτε. Αυτό που ποθούμε είναι να μας αγαπήσετε αληθινά, εν Χριστώ, να γίνετε με λίγα λόγια Άγιοι, όπως έλεγε ο παππούλης μας, αυτά που μας διδάσκετε, πρώτα να τα εφαρμόζετε οι ίδιοι στην ζωή σας! Και τότε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας και θα σας εμπιστευόμαστε!
Αυτό λοιπόν μας δίδαξε και ο προστάτης μας, ο οποίος αφού πρώτα αγίασε τον εαυτό του, έπειτα αγίασε και τον κόσμο όλο. Ας είμαστε σίγουροι λοιπόν, ότι όσο υπάρχουν οι Άγιοί μας, όσο υπάρχει ο Άγιος Πορφύριος, και η Ελλάδα μας θα πάει καλύτερα, και η αγία μας Εκκλησία θα ξαναελκύσει τον κόσμο κοντά της, και η Θεολογική μας Σχολή, θα παραμείνει Ορθόδοξη παντοτινά, καθώς και οι ισλαμικές σπουδές, δι’ ευχών των Αγίων μας, θα ακυρωθούν και το πανάγιο προσκυνητάρι του Χριστού μας, που χωρίς λόγο πάρθηκε από την είσοδο της σχολής μας, θα ξαναεπιστρέψει στην θέση του. Αμήν! Καλή και ευλογημένη εκδήλωση.
           

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...