Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

mpozonioΑπό τον Ελληνικό και Διεθνή τύπο έρχεται και πάλι η πληροφορία, ότι συνεχίζονται τα «επιστημονικά πειράματα», σε Ευρώπη και Αμερική, που αφορούν το σωματίδιο Β’ (Μεζόνιο), και ότι από τις συγκρούσεις των πρωτονίων θα μελετήσουν οι «επιστήμονες» σπάνια φαινόμενα, άγνωστα μέχρι σήμερα, με απώτερο σκοπό να αποκαλυφθεί «το σωματίδιο του Θεού», ώστε να δοθούν απαντήσεις για την δημιουργία του κόσμου
Ο λόγος του Θεού μας βεβαιώνει, ότι ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους την επιστήμη, τους ενέπλησε με επιστημονική σύνεση, «Ο Θεό
ς έδωκεν ανθρώποις Επιστήμην… Επιστήμην συνέσεως ενέπλησεν αυτούς» (Σοφ. Σειράχ 17,7 & 38,6). Με τις δυο δυνάμεις που έχει προικιστεί ο άνθρωπος ήτοι: Τις Αισθήσεις και το Λογικό, επεξεργάζεται και ερευνά μόνον τις παραστάσεις των Αισθήσεών του. Αυτές οι δύο δυνάμεις είναι μόνον ικανές να γνωρίσει ο άνθρωπος τη φυσική και κοσμική πραγματικότητα και τίποτε άλλο πάρα πέρα, γιατί δεν μπορεί να ξεπεράσει το μέγα χάσμα που υπάρχει μεταξύ του πεπερασμένου (=του θνητού κόσμου), και του Αιώνιου Δημιουργού του.
Ετσι ο Θεός μας φανερώνεται, μας αυτοαποκαλύπτεται ο Ιδιος με τις Ενέργειές Του, και φανερώνει τη βουλή Του στον άνθρωπο, αλλά και πάλι παραμένει ανεξερεύνητο Μυστήριο, γιατί είναι «Απειρον το Θείον και ακατάληπτον, και τούτο μόνον καταληπτόν η απειρία και η ακαταληψία» (Δαμασκηνός). Τόποι αποκαλύψεως του Θεού είναι ο κόσμος, αυτή η θαυμαστή Δημιουργία, «Συ κατ’ αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα των χειρών σου εισίν οι ουρανοί. Αυτοί απολούνται, συ δε διαμένεις, και πάντες ως ιμάτιον παλαιωθήσονται και ωσεί περιβόλαιον ελίξεις αυτούς, και αλλαγήσονται. Συ δε ο αυτός ει, και τα έτη σου ουκ εκλείψουσι», (Ψαλμ. 101, 26-28). Ο Θεός αποκαλύπτεται στην κορωνίδα των δημιουργημάτων Του, σε αυτό το θαύμα που φέρει την εικόνα του Δημιουργού του, τον Θεοειδή άνθρωπο.
Αυτές οι «επιστημονικές αστειότητες – πειράματα» που γίνονται στην καρδιά της Ευρώπης και στην Αμερική, και που απώτερο σκοπό έχουν την ανοησία της αποκάλυψης του «σωματιδίου του Θεού», μας θυμίζουν την επικίνδυνη ανοησία των πρωτομαστόρων του «Πύργου της Βαβέλ», που αναφέρει ο λόγος του Θεού, και που τελικά κρίθηκε αναγκαίον να παρέμβει ο Ιδιος ο Θεός, πριν δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις εξ αιτίας των ανόητων τολμητιών.
Μήπως, κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα, με τις «επιστημονικές  Σαχλαμάρες» των Ευρωπαίων και Αμερικανών «επιστημόνων;». Προσοχή, γιατί δείγματα της ανοησίας τους αντιμετωπίζουν… Ας τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους, πριν είναι αργά.
Πάντως ό,τι και να συμβαίνει, ο σοφός μας λαός έχει και πάλι τον λόγο, ότι δηλαδή, «το μυρμήγκι που θέλει να χαθεί, κάνει φτερά…».
Πρεσβύτερος ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΛΛΑΣ
Ορθόδοξος Θεολόγος – Εκλ/κός Συνήγορος
Επ/μος πρ/δρος Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος
http://www.elora.gr/portal/greece/13-world/3515------l--r

 ΔΑΦΝΗ

     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...