Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οίνος αιώνιος σε ασκούς καινούς


OINOS-AIONIOS LOGOpsmallΜέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και δοξολογίας προς τον Πανάγιο Θεό ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 η τριήμερη συνάντηση εργασίας για την Κατήχηση και την προβολή της Λευκάδας ως προσκυνηματικού προορισμού, με γενικό θέμα: «Οίνος αιώνιος σε ασκούς καινούς», την οποία διοργάνωσε το «Κέντρο Νεότητας» της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας, η οποία εξασφάλισε τη διαμονή των συμμετεχόντων, με την ευλογία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Λευκάδας.
Συμμετείχαν συνολικά σαράντα έξι κληρικοί και λαϊκοί, στελέχη του νεανικού έργου της Εκκλησίας μας, από δεκαέξι Ιερές Μητροπόλεις, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επι-κοινωνήσουν με σαράντα περίπου συνεργάτες του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά το νησί της Λευκάδας με την μακραίωνη ιστορία και τη ζωντανή παράδοση, με τις φυσικές του χάρες και τα ιστορικά εκκλησιαστικά του μνημεία.
Όλοι μαζί ξεναγήθηκαν στην πόλη της Λευκάδας και τους ναούς της. Ξεκινώντας από το κοσμοπολίτικο Νυδρί, πραγματοποίησαν μια πανέμορφη κρουαζιέρα στα μαγευτικά «Πριγκηπόνησα» ...
Προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Φανερωμένης και γνώρισαν την Ιστορία και την Εκκλησιαστική Τέχνη του τόπου με τη βοήθεια των εκθεμάτων του Εκκλησιαστικού Μουσείου της ...
Ακολούθως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, μετέφερε εξάλλου στους συμμετέχοντες την ευλογία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, δεδομένου μάλιστα ότι η συνάντηση αυτή φιλοδόξησε να συνεχίσει και να επεξεργαστεί τον προβληματισμό και την επικοινωνίας που αναπτύχθηκε στο πρόσφατο (31/8 – 2/9/2012) Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος που διοργανώθηκε από την Ιερά Σύνοδο στις Ροβιές Ευβοίας.
 Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου με κλικ  εδώ
    Φωτογραφικό πανόραμα από την τριήμερη συνάντηση :


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...