Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"

   Η έντονη χαρά και ο ενθουσιασμός υπήρξαν τα κυρίαρχα συναισθήματα που επικράτησαν στην πρώτη, για την εφετινή κατηχητική περίοδο, μικρή εκδρομική εξόρμηση των μελών της Ενοριακής Νεανικής Ομάδας Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.) της ακριτικής Κέρκυρας, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ε.ε.
    Τα νεαρά μέλη της Ομάδας συνοδεία του υπευθύνου Ιερέως και της κατηχήτριας, πρεσβυτέρας Χριστιάννας Γκισδάκη, είχαν την ευκαιρία, μετά την Θεία Λειτουργία, να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο μοναδικό στο νησί και καλύτερο στην Ευρώπη Μουσείο Θαλάσσης, που βρίσκεται στο άλλοτε ταπεινό και σήμερα κοσμοπολίτικο ψαροχώρι των Μπενιτσών.
    Πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία του Κερκυραίου δύτη και συλλέκτη Ναπολ. Σαγιά.
    Τα παιδιά έμειναν πραγματικά έκθαμβα με τα 10.000 και πλέον εκθέματα, που αποτελούν ευρύματα του μαγικού κόσμου του βυθού της Μεσογείου αλλά και των τροπικών νερών του Ινδικού και του Ειρηνικού ωκεανού.
    Κοχύλια, όστρακα, απολιθώματα θαλάσσιων οργανισμών, σφουγγάρια, κοράλια, ταριχευμένα ψάρια, αστακοί, καβούρια, καρχαρίες και σιαγόνες καρχαριών, αχινοί αλλά και φίδια, σκορπιοί και χελώνες καθώς και δεκάδες άλλα είδη του ζωικού βασιλείου τράβηξαν την προσοχή και το ενδιαφέρον των νεαρών επισκεπτών του Μουσείου, που θαύμασαν πραγματικά τα δημιουργήματα του Θεού.
    Γεμάτα ενθουσιασμό για την αναπάντεχη αυτή έκπληξη που τους επεφύλαξε η τοπική Εκκλησία, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο με προορισμό σύγχρονο ταχυφαγείο της κεντρικής πλατείας του νησιού.
    Αξίζει να σημειωθεί οτι στην όμορφη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν και μερικά από τα παιδιά που διαβιούν στο Ορφανοτροφείο του νησιού. Τα πονεμένα αυτά παιδιά, εδώ και ένα χρόνο, έχουν καταστεί οι καλύτεροι φίλοι και οι μόνιμοι ακόλουθοι των μελών της Ε.Ν.Ο.Π. σέ όλες σχεδόν της εκδηλώσεις τους.



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...