Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Μπλόκαραν τους δρόμους προς Αγιο Ορος οι κάτοικοι της Χαλκιδικής


Με τρία μπλόκα έχουν αποκλείσει οι κάτοικοι της Χαλκιδική από σήμερα όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Άγιο Όρος, ως διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη επικείμενη πώληση δάσους της Ιεράς Μονής Ιβήρων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αλλά και για τη γενικότερη σιωπή των μονών του Αγ. Όρους σχετικά με το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης ανοιχτού μεταλλείου χρυσού-χαλκού στο όρος Κάκαβος.
Μπλόκα προς Αγιον Ορος από τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Φωτο από το  Facebook Λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού στην Β.ΧαλκιδικήΜπλόκα προς Αγιον Ορος από τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Φωτο από το Facebook Λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού στην Β.ΧαλκιδικήΟι κάτοικοι λένε ότι δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν πάρουν διαβεβαιώσεις από τη Μονή Ιβήρων και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση της έκτασης. Στο κύριο μπλόκο στο ύψος των καρνάγιων της Ιερισσού οι κάτοικοι θα παραμείνουν όλο το βράδυ της Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο.
Νωρίτερα το απόγευμα είχε συμφωνηθεί να μεταβεί αύριο το πρωί αντιπροσωπεία κατοίκων στο Άγιο Όρος για να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Άγιο Πρώτο και τους εκπροσώπους της Μονής. Ωστόσο σε νεότερη επικοινωνία, ο Άγιος Πρώτος έθεσε σαν όρο για τη συνάντηση να διαλυθούν τα μπλόκα. Οι κάτοικοι αρνήθηκαν, η συνάντηση ματαιώθηκε και τα μπλόκα παραμένουν.
Να σημειωθεί ότι αυτό το σαββατοκύριακο γιορτάζονται τα Θεοφάνια με το παλαιό ημερολόγιο στο Αγιον Ορος.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=336912

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...