Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο


Στην περιοχή Εκάλη στη Λεμεσό της Κύπρου


Ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο
Στην περιοχή Εκάλη στη Λεμεσό της Κύπρου βρίσκεται ο πρώτος ναός που είναι αφιερωμένος στον Παΐσιο τον Αγιορείτη! Πρόκειται για τη νεόδμητη εκκλησία, επ’ ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου, τα εγκαίνια της οποίας θα τελεστούν απόψε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, με τη συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αμαθούντος κ. Νικόλαου και Λήδρας κ. Επιφανείου. 

Η τέλεση των εγκαινίων προέκυψε μετά απότην πρόσφατη Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού θα μεταφέρει τα τίμια λείψανα τριών Μαρτύρων ( Αγίων Ηρακλειδίου, Κοσμά του Αγιορείτου και Γεωργίου νεομάρτυρος του Κυπρίου), τα οποία και θα εναποθέσει στις τρις Αγίες Τράπεζες του Ναού, οι οποίες θα αφιερωθούν επ’ ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου, Παϊσίου του Αγιορείτου και των Αγίων Μαρτύρων Βαραχησίου και Ιωνά.

Η Ιερα Ακολουθία των Εγκαινίων θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 2.00.το πρωί. Με την ευκαιρία των εγκαινίων διοργανώνονται πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα από τις 23 -30 Ιανουαρίου 2015. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά για προσκύνηση των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και των χαριτόβρυτων Κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ. Καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες και άλλες ακολουθίες.

Πηγή: www.pemptousia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...