Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Με 75 πιστούς οι Θείες Λειτουργίες τις ημέρες των Εορτών στην Κύπρο

 

ipourgiko1

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, κατά το οποίο τέθηκαν οι χαλαρώσεις στα μέτρα που θα έχουν ισχύ για κάποιες μέρες των Εορτών.

Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του Εκκλησιασμού, λέγοντας ότι θα επιτρέπεται με πρωτόκολλα και μέτρα.

Συγκεκριμένα οι εκκλησιασμοί ανήμερα των Χριστουγέννων και Φώτα θα επιτρέπεται με πιστούς μέχρι 75 άτομα

"Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πιστών για εκκλησιασμό και δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μόνο για τις 25 Δεκεμβρίου 2020 και την 6η Ιανουαρίου 2021, επιτρέπεται η λειτουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας στην παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 75 άτομα, με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Εάν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, συστήνεται όπως πραγματοποιηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες περισσότερες λειτουργίες" - αναφέρει η απόφαση.

Επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νεοσύστατη Μονάδα Επιτήρησης των Μέτρων κατά της πανδημίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας, επιτρέπεται η παρουσία πιστών έξω από Εκκλησίες, κατά τις ιερές ακολουθίες που θα τελεστούν τις ημέρες των εορτών.

Η παρουσία των πιστών στις αυλές των Ιερών Ναών θα είναι με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ άτομα άνω των 12 ετών είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα.

 

 https://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/41158-me-75-pistous-oi-theies-leitourgies-tis-imeres-ton-eorton-stin-kupro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...