Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Νεκρός μοναχός στον 'Αθω και καραντίνα για έξι μονές

 Ενας μοναχός έχασε τη ζωή του λόγω κορονοϊού  με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και έξι μονές να τεθούν σε καραντίνα ,παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την απαγόρευση των επισκέψεων.

Μιλώντας στο grtimes, o διοικητής στο Άγιον Όρος, Αθανάσιος Μαρτίνος αναφορικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αθωνικής χερσονήσου και τα μέτρα που λαμβάνονται κατά της διασποράς του κορονοϊού. «Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Συνολικά έξι μοναστήρια βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε καραντίνα, Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα σε μοναχούς. Από επιπλοκές κατέληξε το περασμένο Σάββατο ένας μοναχός 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα», επισήμανε ο κ. Μαρτίνος.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου συνολικά επτά μοναχοί (τέσσερις στη Θεσσαλονίκη, τρεις στον Πολύγυρο) από το Άγιο Όρος, εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει και υποκείμενα νοσήματα. «Οι υπόλοιποι παρακολουθούνται με οξύμετρα από το Κέντρο Υγείας στις Καρυές. Μόνο ένας μοναχός με κινητικά προβλήματα δεν διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλά παρακολουθείται και εκείνος με οξύμετρα», αναφέρει.

Ερωτηθείς για το αν και πόσο πιστά εφαρμόζονται τα μέτρα στις μονές και στα κελιά στο Άγιο Όρος, όπου διαμένουν συνολικά 1.200-1.300 μοναχοί και 400-500 μοναχοί, αντίστοιχα, τόνισε πως αυτό δεν έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις, με συνέπεια σε κάποια μοναστήρια να έχουν κολλήσει σχεδόν όλοι.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους αναφέρει ότι το Κέντρο Υγείας αλλά και τα μοναστήρια είχαν προμηθευτεί rapid test, στα οποία υποβάλλονταν όσοι εμφάνιζαν συμπτώματα ή κρίνονταν ως πιθανά κρούσματα. «Τελευταία εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα και έτσι ξεκίνησαν έλεγχοι στις πύλες εισόδου. Μέχρι στιγμής, εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα, ένας ναυτικός και δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί και δεν τους επετράπη η είσοδος», είπε ο κ. Μαρτίνος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...