Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στους μικρούς ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε καρδιοχειρουργική επέμβαση


Στο Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών του Διαβαλκανικού  Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη θα χειρουργεί ως επισκέπτης ιατρός ο διεθνούς φήμης Έλληνας καρδιοχειρουργός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της  Γενεύης και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης, Δρ Αυξέντιος Καλαγκός. 
 
Ο καρδιοχειρουργός  θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στους μικρούς ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε καρδιοχειρουργική επέμβαση, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου ΙΑΤΡΙΚΟ στο οποίο ανήκει το Διαβαλκανικό. 

Ήδη έχουν  δρομολογηθεί άμεσα, το επόμενο διήμερο, οι χειρουργικές επεμβάσεις σε τέσσερις ασθενείς με συγγενή καρδιοπάθεια. 
 
Το Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού, πληροί τις προδιαγραφές για τη διενέργεια επεμβάσεων σε ασθενείς άνω των 14 ετών.
 
Ποιος είναι ο καρδιοχειρουργός 
 
Ο Δρ Αυξέντιος Καλαγκός έχει διακριθεί όχι μόνο για την χειρουργική του δεινότητα, αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο. Είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργικής και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη. Έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά σε όλο τον Κόσμο, με προτεραιότητα χώρες όπου ο πληθυσμός πλήττεται από τη φτώχεια. Είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998),  Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002) και κάτοχος της πρωτοποριακής ευρεσιτεχνίας «Kalangos Ring», που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

http://www.protothema.gr/ugeia/article/322457/dorean-heirourgikes-epemvaseis-apo-ton-auxedio-kalago-/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...