Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, με αφορμή την επίσημη αναγραφή εις τας δέλτους των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μετά από την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Ιερομονάχου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και με τη συμπλήρωση 22 χρόνων από την κοίμησή του, παρουσιάζει τη ζωή και τη διδασκαλία του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας μέσα από τις εκπομπές: 
·      

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5

Από Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 έως Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 (εκτός Κυριακής). Ώρα 23:00 - 00:00 και επανάληψη 05:00 - 06:00.

Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.






·       ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013. Ώρα 12:00 - 14:00 και επανάληψη 00:00 - 02:00. Το θέμα είναι: «Η αγιότητα ως το χάρισμα της αγάπης, ένα λησμονημένο όραμα. Η περίπτωση του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου». Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Πορφύριος Νταλιάνης, Δρ θεολογίας, ο Γιώργος Ντόκος, θεολόγος και ο Νίκος Μανωλόπουλος, πολιτικός επιστήμων.




·       ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013. Ώρα 22:00 - 00:00 και επανάληψη 04:00 - 06:00. Το θέμα είναι: «Ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας - Γέροντας Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο κ. Γιώργος Αρβανίτης, νομικός και διαχειριστής της υλικής και πνευματικής περιουσίας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής (που ίδρυσε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας), ο π. Κύριλλος Ελευθεριάδης, πρώην εφημέριος στον Ι. Ν. Αγίων Ασωμάτων, ο κ. Γεώργιος Πιπεράκης, Ομότ. Καθηγητής Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών και ο κ. Γεώργιος Κρουσταλλάκης, Ομότ. Καθηγητής Παιδαγωγικών της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Στην εκπομπή ακούγεται η φωνή του Αγίου Πορφυρίου, που μιλάει για την αγάπη στο Χριστό και την πνευματική ζωή. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...