Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δεν σκέφτεται τον άλλον σήμερα ο άνθρωπος.

Φωτογραφία: Δεν σκέφτεται τον άλλον σήμερα ο άνθρωπος.
 Παλιά, αν έμενε το φαγητό για την άλλη μέρα, θα χαλούσε,και σκέφτονταν οι άνθρωποι και κανέναν φτωχό. “Προκειμένου να χαλάση, έλεγαν, ας το δώσω στον  φτωχό”. Ένας που είχε πνευματική κατάσταση έλεγε:
 “Να φάη πρώτα ο φτωχός και ύστερα εγώ”. 
Τώρα το  βάζουν στο ψυγείο και δεν θυμούνται τον άλλον που έχει ανάγκη. Θυμάμαι, όταν είχαμε καλή σοδειά από  λαχανικά κ.λπ., δίναμε και στους γείτονες μας, τα μοιράζαμε. Τι να τα κάναμε τόσα; Έπειτα θα χαλούσαν κιόλας. Τώρα έχουν τα ψυγεία. “Γιατί να δώσουμε στους άλλους; σου λέει. Τα βάζουμε στο ψυγείο καιτ άχουμε για μας”.
 Άφησε που τόννους ολόκληρους πετούν ή θάβουν στην χωματερή και εκατομμύρια  άνθρωποι αλλού πεινούν.

Γεροντας  ΠαισιοςΔεν σκέφτεται τον άλλον σήμερα ο άνθρωπος.
Παλιά, αν έμενε το φαγητό για την άλλη μέρα, θα χαλούσε,και σκέφτονταν οι άνθρωποι και κανέναν φτωχό. “Προκειμένου να χαλάση, έλεγαν, ας το δώσω στον φτωχό”. Ένας που είχε πνευματική κατάσταση έλεγε:
“Να φάη πρώτα ο φτωχός και ύστερα εγώ”.
Τώρα το βάζουν στο ψυγείο και δεν θυμούνται τον άλλον που έχει ανάγκη. Θυμάμαι, όταν είχαμε καλή σοδειά από λαχανικά κ.λπ., δίναμε και στους γείτονες μας, τα μοιράζαμε. Τι να τα κάναμε τόσα; Έπειτα θα χαλούσαν κιόλας. Τώρα έχουν τα ψυγεία. “Γιατί να δώσουμε στους άλλους; σου λέει. Τα βάζουμε στο ψυγείο καιτ άχουμε για μας”.
Άφησε που τόννους ολόκληρους πετούν ή θάβουν στην χωματερή και εκατομμύρια άνθρωποι αλλού πεινούν.

Γεροντας Παισιος
 
ΗΛΙΑΣ  ΧΑΙΝΤΟΥΤΗΣ  15 ΜΑΡ 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...