Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

85 οικογένειες στηρίζει η «Αποστολή» σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες


 
Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουνίου 2016, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Ματθαίου «Κοφινά» Χίου συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Αφού προσκύνησε τον Άγιο Ματθαίο, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους πιστούς για τη φιλανθρωπική διακονία της Εκκλησίας μας και στα πλαίσια της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έγινε η διανομή 205 κιβωτίων σε 185 εμπερίστατες οικογένειες. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν την ίδια βοήθεια μηνιαίως.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Η βοήθεια στον πλησίον είναι το ορόσημο της αποστολής μας, είναι το σημείο αναφοράς κάθε δράσης, κάθε προσπάθειας για ουσιαστική προσφορά. Η «Αποστολή» στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συνεχίσει να προσφέρει στον άνθρωπο ανακουφίζοντας τον από πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει».
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξη που προσφέρει μέσω της «Αποστολής» σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Χαρακτήρισε συστηματική και ουσιαστική τη συνεργασία του με την «Αποστολή» και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε: «Όσο χρόνο, Μακαριότατε διακόνησα πλησίον σας και συνεργάστηκα μαζί σας, εδιδάχθηκα την διάθεσή σας ως φιλανθρωπία, δηλαδή την αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτή τη διακονία εφήρμοσα αφ’ ότου ο Θεός έβαλε πάνω στους ώμους μου τον Σταυρό της αρχιερατείας στην ακριτική και μακρινή Μητρόπολη μας. Άλλωστε κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο πως μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό που δεν τον βλέπουμε, όταν δεν αγαπάμε τον αδελφό μας που τον βλέπουμε;»
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Οι ακρίτες είναι προτεραιότητα στην ψυχή και στην καρδιά μας. Στόχος που υλοποιούμε κάθε φορά η υποστήριξη των ακριτικών νησιών μας σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα και τρόφιμα. Η «Αποστολή» ιδιαίτερα στη Χίο, στηρίζει συνεχώς με προγράμματα που υλοποιεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά και του προσφυγικού προβλήματος. Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο κ. Μάρκο για την άριστη συνεργασία και τη λεπτομερή καταγραφή των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που χρήζουν βοήθειας και ανακούφισης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...